Hur du flyttar dina spellistor från Spotify till Apple Music

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Har du funderat på att skaffa Apple Music, men känner att det är för jobbigt att flytta alla dina spellistor som du lagt ner så mycket tid på till en ny plattform? För många är just rädslan att förlora sina spellistor det största hindret att våga sig på en ny musikplattform, även om det skulle vara mer passande för personen att faktiskt använda just Apple Music.
Det behöver faktiskt inte vara supersvårt att göra det. Ska jag vara ärlig är det riktigt enkelt.

Idag finns det en hel del tjänster som kan hjälpa dig med din spelliste-flytt. Både på nätet och fiffiga appar som kan lösa det åt dig.
Jag tänkte tipsa om två. -En gratis och en som kostar pengar.

Den som är gratis heter Tune my music och är en webbaserad tjänst där du kan föra över låtar från Spotify (men även Deezer, Pandora, Google Play, Amazon Music, Tidal mm) till Apple Music.
Först auktoriserar du appen till Spotify. Sedan klistrar du in länken till den spellista du vill föra över, eller väljer via en lista över de spellistor du har.
Sedan godkänner du appen för Apple Music igenom att logga in med ditt Apple ID (du måste ha iCloud Library på).
Efter det klickar du bara på “Move my music” och Tune my music för över spellistan till Apple Music på några sekunder – beroende på hur stor spellistan är.
När det är klart talar den om vilken eller vilka låtar som inte hittades i överföringen (om någon), så får du leta upp de låtarna manuellt och lägga till. Klart!
Nu är det bara att lyssna på din favoritspellista hos Apple Music.

Den andra tjänsten jag tänkte tipsa om är Stamp som både finns som webbaserad tjänst och app. Denna kostar 109 kronor för en plattform (webb eller iOS) eller 159 för båda plattformarna. (Det finns även en gratisversion av appen, men då kan du bara föra över en spellista åt gången med max 10 låtar).
Här kan du föra över musik mellan samma tjänster som Tune my music. Du kan även konvertera en spellista till och från Excel-vilket kan vara trevligt om man är listnörd.
Annars funkar Stamp på samma sätt: koppla tjänsten till ens musiktjänst, välj spellista, gå igenom eventuellt saknade låtar, konvertera, klart.
Här kan du även konvertera fler spellistor åt gången. Men då det alltid kan vara någon låt som saknas är det bäst att jobba sig igenom ens spellistor en och en så det inte blir massa extrajobb att leta upp rätt låt till rätt spellista.

Som bonus kan jag även rekommendera appen Houdini, som funkar mer eller mindre som Stamp. Välj vilken musiktjänst du ska flytta från och till. Välj spellista och kolla igenom ej matchade låtar. Exportera. Klart.
Kostar 30 kronor, så ett billigt och riktigt bra alternativ.

Det var väl inte så svårt?
Vill du testa Apple Music så erbjuder de tre månaders gratisperiod av tjänsten, så kan du se om du gillar det.
Jag tycker som sagt att Apple Music är lite roligare som musikplattform. Dels för att jag har både Mac och iPhone, samt att jag sedan tidigare använt iTunes som musikplattform för mina köpta låtar. Sedan tycker jag Apple Musics personliga spellistor passar mig bättre än Spotifys, men det kommer definitivt att ta ett tag innan Apple Music känner dig som lyssnare, så förvänta dig inga under första månaden.

Du hittar alltid de bästa låtarna i spellistan Alexed’s A-List. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.