Även SoundCloud hjälper dig distribuera din musik.

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Det blir lättare och lättare att få ut sin musik till de olika streamingtjänsterna.

Nu meddelar SoundCloud att de hoppat på tåget och gör det möjligt för de som har SoundCloud Pro eller Pro Unlimited att direkt via plattformen distribuera sin musik till Spotify, Apple Music, Deezer och de andra. Du väljer bara vilken av dina egna låtar som du laddat upp på SoundCloud som du vill ska nå ut till de andra plattformarna och allt sköts och hanteras från plattformen. Ändå väldigt smidigt, för då behöver du bara ladda upp din musik på ett ställe som sköter allt därifrån.

En annan sak som är trevligt med just SoundCloud är att du behålla 100% av intäkterna själv. Visst, ett Pro-abonnemang kostar en del kulor (från ca 600 till 1100 kr om året). Men är du artist hade du nog ändå betalat för tjänsten i vilket fall. Nu är det mer grädde på moset så att säga.

Spotify har ju redan en liknande tjänst som möjliggör både distribution till plattformen samt till andra plattformar via Distrokid. På det stora hela är det väldigt tacksamt att fler och fler plattformar erbjuder möjlighet för oberoende artister att lätt kunna distribuera och få betalt för sin musik.
Det är en av många steg mot ett mer oberoende musiklandskap.       
    Bli en pop-hjälte!
Genom Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik, så fler kan upptäckas i bloggen.
-Tack så mycket!

Become a Patron!

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.