Bastille – Other People’s Heartache, Pt 4 (Recension)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
4 / 10

Bastilles tolkningar på fjärde mixtapen i serien Other People's Heartache engagerar tyvärr inte lika mycket som tidigare och det blir en ganska ljummen samling låtar denna gång.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Bastille har nu nått till fjärde delen av sin mixtape-serie Other People’s Heartache. Det var ju dessa tolkningar som Dan Smith och hand gäng byggde sin framgång på innan debuten Bad Blood. Oftast var det frågan om lysande tolkningar på populära poplåtar där bland annat Of the night, (En mashup av Rhythm of the night och Rhythm is a dancer) blev en stor hit.

På fjärde delen av cover-serien behöver kanske inte Bastille just tolkningarna för att skapa sig ett namn, men bandets kärlek till popmusiken är ändå stark och jag förstår att det kan vara väldigt kul att Bastille:ifiera andras låtar.

Problemet här är dock att engagemanget är som ett normalt avsnitt av Så Mycket Bättre och känns inte lika starkt som tidigare. Det blir helt okej tolkningar i de flesta fall, men ingen som riktigt sticker ut och ger mig någon direkt wow-känsla.
Bland annat får vi ganska sömniga versioner av Wild world och Would I lie to you. Det är väl bandets samarbete med norska SEEB på låten Grip som blir den som känns bäst på hela mixtapen denna gång. För ett album med tolkningar är det kanske inte det bästa betyget när låten som just inte är en tolkning är bäst…


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.