Fem bästa musiktipsen – vecka 51 + 52

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Då var det dags för årets sista Fem bästa musiktipsen.
Just nu är det ju lite mindre släpp av låtar så jag fick slå ihop de två sista veckorna till en lista kände jag. (Kanske även blir så för vecka 1 och 2, men det märker jag efter hur myckets om kommer in. Efter det borde vi vara på bana för varje vecka igen).

Men det är lika bra att köra igång och plöja igenom de fem musiktips från veckorna som gått, som du inte bör missa.

Molly Sandén – Jag e (vierge moderne)

När Molly Sandén tolkat dikten Vierge moderne av Edith Södergran blir det till en modern, feministisk och hittig R&B-popålt. Den starka texten lyfts fram av en bra produktion och resultatet borde Edith vara sjukt stolt över.

Binary Finary – 1998 (20th Anniversary Remix)

Jag har ju alltid älskat den episka trancelåten 1998 av Binary Finary. Nu har det gått 20 år sedan den släpptes och med det fick vi en knippe nya remixar på låten. Detta fick i alla fall mig att vilja dansa som det vore just 1998.

Sam Smith – Fire on fire

Det blir alltid så vackert när Sam Smith framför en låt. Det är få artister har så mycket känsla i rösten. Här blir det än en gång magi när han framför låten Fire on fire från TV-serien Den Långa Flykten.
Storslagen Smith-pop när den är som bäst.

All Hail The Silence – Christmas upon winter hill

Julen må vara över, men en av de bättre nyskrivna jullåtarna för året måste ju vara med på listan. Det är All Hail The Silence som skapar synthig julkänsla med singeln Christmas upon winter hill. Så här synthig och bra har julen inte varit sedan Hurts släppte All I want for Christmas is New Year’s day.

Digital Daggers – Paper bag princess

Med en mörk känsla släpper Los Angeles-duon Digital Daggers här singeln Paper bag princess. Låten baseras på en saga och resultatet är både filmiskt och elektroniskt poppigt. Främst är det refrängen som skapar stor magi för mig när den byggs upp igenom låten.

Du hittar alltid de bästa låtarna i spellistan Alexed’s A-List. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.
Som läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.