Inflationen i premiärer

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Finns det något det går inflation i bland musikbloggar så är det premiärer. Det är ett mycket bra sätt att driva trafik till en sida. Med andra ord är det oftast till ens fördel att få en premiär av en låt eller video som muiskblogg. Det är ju vid premiärer som artistens släkt och vänner hjälper till att dela och sprida inlägget.
Problemet är dock att i många fall är premiären viktigare än låten, vilket gör att det är just möjligheten att få en premiär som trumfar även de låtar man personligen inte riktigt bryr sig om.

Jag är medveten om att ur artistens, skivbolagets eller PR-firmans perspektiv är det grymt med en premiär av en låt eller video. Det betyder att man kan säkerställa att i alla fall en sida uppmärksammar släppet. Jag har själv varit där när jag jobbade med promotion. Fick man till en premiär så hade man liksom prickat av en viktig del i låtens marknadsföring. Så det är enbart tacksamt.

Ur en bloggares perspektiv är det också bara fördelaktigt.
Som jag nämnde här ovan betyder en premiär oftast bra trafik. Överlag får man några hundra extra klick under en premiär. Det är viktiga klick och väldigt uppskattat. Speciellt för en statistiknörd som mig.

Tillslut hamnar man dock i den där sistsen där man inte riktigt väljer själva låten, utan istället väljer premiären. Man har med en låt som kanske inte direkt passar in i bloggen, men som man ändå låter vara med för att det är just en premiär.
Jag kan här bara utgå ifrån mig själv och det är klart att jag gjort den typen av val ett antal gånger. Ibland måste man göra de där taktiska inläggen för att skapa trafik, även om hjärtat inte är helt med.

Tillslut kände jag dock att det fick vara nog med premiärer i bloggen.
Från och med i våras valde jag att aktivt säga nej till samtliga premiärer för att inte låta just ordet premiär locka mig till att välja en låt. Det har absolut inte varit till bloggens fördel kan jag säga. De där 100 eller 300 extra klicken som en premiär ger är fina klick. Men samtidigt kan jag istället säga att jag nu enbart väljer låtar som jag personligen uppskattar och inte efter om det är en premiär.
Det är ju trots allt det en musikblogg är till för. Att lyfta musik man själv tycker om i första hand, oberoende om det är en premiär eller ej.Få ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.