Auður – Afsakanir (Recension)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
7 / 10

Auðurs läckra alt-R&B funkar även när han sjunger på isländska. Det blir klart mer intressant att albumet just inte framförs på engelska denna gång.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Man ska inte döma en bok efter sitt omslag. Men har man en av de bättre profilbilderna som man kan förväntar sig på Grindr är det lite lättare att våga klicka igång albumet Afsakanir av den isländske sångaren Auður. Och hade det varit Grindr hade jag definitivt givit honom en tap.

Nu har jag lite koll på den blonde sångaren sedan tidigare. Han släppte debutalbumet Alone i fjol som då innehåll låtar som 3D och Both eyes on you som jag skrivit om här i bloggen. Då skrevs låtarna på engelska. Nu är det istället på isländska och det gör låtarna än mer spännande. Jag känner liksom igen ord, men skulle aldrig för mitt liv förstå hela sammanhanget. Men jag är lite såld på språket och tycker det är både vackert och exotiskt.
Allt producerad som elektronisk och alternativ R&B. Det är skön och behaglig produktion. Kanske inget som sticker ut rakt igenom, men absolut värd att lyssna på. Extra poäng för att låtarna inte badar i auto-tune vilket är problemet med många svenska artister…

Extra bra blir det på låten Ósofinn där sångaren samplat den klassiska melodin i titellåten Beauty & The Beast från Disney-filmen. Också den mest poppiga låten på albumet, vilket kanske inte gjorde det så konstigt att jag gillade det extra mycket.

Auður
Facebook
Instagram

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.