Urban Cone – 10-18 (Recension)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
8 / 10

Efter två album och åtta år tar Urban Cone avsked med 10-18 och avslutar med flaggan i topp.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Urban Cone har alltid varit ett älskat band av mig här hos Popmuzik. Redan från debuten Urban photograph har bandet figurerat flitigt i bloggen med sina singlat och album.
Nu är det dags för herrarna att lägga ner bandet efter åtta år. Om det betyder att de göra saker på varsitt håll eller delar av dem gör något tillsammans återstår att se. Jag lär hålla mig uppdaterad i alla fall.

För att knyta ihop säcken släpper de nu avskedsalbumet 10-18 där de kokar ihop åtta spår av klassisk Urban Cone:isk elektronisk indiepop. Det är som vanligt lekfullt och hittigt. Ja, till och med så hittigt att singeln Old school från i fjol blev bandets absolut störa singel någonsin med 40 miljoner streams på Spotify.
Helt ärligt skulle jag säga att 10-18 är bandets jämnaste och starkaste album i hela karriären. Det finns liksom inte något som känns som obligatorisk utfyllnad utan helheten känns stark rakt igenom. Allt från singlarna till den lysande poplåten Ikea som bara är söt som… Sugar. Eller arenaballaden Need you now som lär skapa perfekt ögonblick av fotoblixtljus på avskedsspelningarna.
Som de säger. Lika bra att avsluta på topp, och lämna scenen med huvudet högt.

Urban Cone
Instagram
FacebookSom läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.