Jag har en Zipp från Libratone på mitt skrivbord.
Det är en högtalare som jag uppskattar för att den har ett grymt ljud och i min mening är den både snygg och stilren. Inte så konstigt kanske. Libratone är ett danskt företag och när det kommer till stilren design är danskarna bäst i klassen.
Som Apple-användare har det varit extra smidigt att använda Zipp då den förutom 3,5 mm stereoplugg, Spotify connect och Bluetooth även har stöd för AirPlay. Det gör att jag kan strömma musiken från datorn eller mobilen direkt till högtalarna via WiFi. Smidigt om man ska lyssna på ett helt album eller se film på datorn tillexempel. Dock inte lika smidigt om man som jag ofta gör och lyssnar korta stunder på låtar i en spellista.
Då får man härliga tre sekunderspauser mellan varje hopp inom låten eller om man går vidare till nästa. Kanske ett i-landsproblem, men Bluetooth eller kabel är att föredra här då de där tysta sekunderna blir lite enerverande efter ett tag.

Nordiska Favoriter

Så kom uppdateringen till AirPlay 2 i måndags och helt plötsligt blev allt lite bättre.
De dryga tre sekunderna att buffra för högtalarna blev knappt två (mer en och en halv) och kör man ljudet från datorn och inte direkt från iTunes till högtalarna så fortsätter musiken spela två sekunder innan nästa stycke buffrat och börjar spela om du hoppar fram i en låt. På det viset blir det aldrig tyst vilket är så mycket bättre och behagligare.
Kör du direkt från iTunes till högtalarna blir det en kort paus på en och en halv sekund vilket är okej för mig.

Detta var helt klart den boost högtalarna behövde för att bli ännu bättre. Det är aldrig roligt när något funkar okej, men inte helt perfekt. Nu känns högtalarna som nya och jag kan använda dem via AirPlay även när jag ska snabblyssna på musik. Tidigare orkade jag med någon låt, sedan kopplade jag ur dem och körde via de inte så smickrande högtalarna i bildskärmen…

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011