I Am Nova – Good enough (Intervju)

Västkustbandet I Am Nova är tillbaka efter två tysta år med den medryckande och sjukt sköna singeln Good enough. Härligt upplyftande känsla med underbart driv i trummorna och brasset, så helt klart en singel som kommer lyfta humöret en hel del. 

Jag kände det var lika bra att Carl-Oscar Korenado och Jonathan Larsson fick berätta lite mer om arbetet med nya singeln samt tiden mellan denna och Touch her hips från 2016. Så här kommer en liten intervju. 

Hur är läget med er idag?

Det är fantastiskt bra, har äntligen släppt ny singel så humöret är på topp.

Det har gått två år sedan vi hörde från er. Vad har ni haft för er? 

Vi har skrivit och producerat musik till andra de senaste åren och med tiden känt att det är dags att skriva något åt oss själva. Vi började känna oss otroligt sugna igen på att ge ut egen musik. Vi satt fast i ett skivkontrakt som gjorde att vi inte kunde släppa låtar i eget namn under en tid tyvärr.

Vem av er gör vad när ni ska göra en ny låt?

Det ser väldigt olika ut. Ena dagen kan det var Carl-Oscar som kommer med en grundide och andra dagen Jonathan som kommer med en grundide som vi sedan bygger vidare på. Vi utgår alltid från någon ide eller tanke hur vi vill att låten ska låta. Därefter kan det se väldigt olika ut hur vi går vidare men oftast börjar vi med någon slags grundproduktion för att få rätt känsla att utgå ifrån.

Vad är er gemensamma musikaliska nämnare? 

Vår gemensamma musikaliska nämnare är att vi gillar låtar med mycket energi och vill att folk ska ha svårt att stå still när dem hör vår musik.

Nu är ni aktuella med singeln Good enough. Berätta lite om den.

Good enough är en energisk låt som handlar om oklarhet i en kärleksrelation. Känslan när man byter ut verkligheten mot sin egen fantasi, och riktningen blir just oklar. Vi satt och pratade om det och ville skriva något med det i åtanke. I låten upprepas ”Are you still mine?” flera gånger, precis som det kan göra i ens eget huvud när man är kär i någon men osäker på ömsesidigheten.

Vi skrev faktiskt låten åt en annan artist, men kände att vi tyckte så mycket om det och att den kändes som en I Am Nova-låt, så vi gjorde den själva och är sjukt glada för det!

Vad kan vi se fram emot från I Am Nova i närmaste framtiden?

Vi kommer släppa en video till Good enough inom de närmsta veckorna och sen så kommer en till singel nu i höst. Efter det kommer vi fortsätta släppa singlar och har förhoppning att det kommer bli ett album till nästa år.


Du hör denna och många andra grymma låtar i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify. Följ gärna spellistan för att löpande hitta ny musik.

I Am Nova
Instagram
Facebook

Stötta gärna mitt arbete med att lyfta artister och deras musik via Patreon!

Become a Patron!

Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "I Am Nova – Good enough (Intervju)" A few seconds ago

Comments are closed.