Andreas Pistolelis – Sirens (Intervju)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Andreas Pistolelis är en artist från Stockholm. 
After att ha släppt en knippe cover är det nu dags för honom att släppa en EP med helt egetskrivet material. Först ut är den elektropoppiga singeln Sirens som är tagen från hans kommande EP Chapter One, Part Two.
Jag bad Andreas berätta mer om sig själv och sin musik i denna intervju.

Tjena Andreas, hur är läget med dig idag? 

Tja Johan, det är bra! Jobbar för fullt med marknadsföringen av Sirens och den kommande EP:n, känns skönt att äntligen få vara i den här delen av processen!

Hur kom musiken in i ditt liv? 

Jag började spela gitarr när jag var 8 och sen när en vän visade Kiss för mig när jag var 12 vart jag helt fast. Där och då visste jag att musiken skulle bli fokuset i mitt liv!

Några artister eller låtar som inspirerat dig mycket? 

Det har varierat i olika delar i mitt liv, men just nu skulle jag säga Eminem, Twenty One Pilots, Prince och NF!

Om jag även kan peka ut en specifik låt så är NF:s Intro III en låt som klickar och inspirerar något enormt!

Du släpper EP:n Chapter one, part two den 28:e September. Vad är det röda tråden på den?

Låtarna särskiljer sig en bra del ifrån varandra, men den röda tråden genom hela är nog ärligheten skulle jag säga. Att släppa detta känns helt rätt men samtidigt väldigt skrämmande på samma gång. Det har tagit 5 år att skapa soundet som jag har haft i huvudet och allt jobb har rotat sig i att jag måste berätta min historia. När du hör EP:n kommer du förstå vad jag menar.

Nu är du aktuell med singeln Sirens. Berätta lite om den. 

Sirens skrev jag tillsammans med Markus Videsäter (DIMA & Solence) i början på 2016. Jag höll under den tiden (och även ett bra tag framåt) på att bearbeta hela min barndom så den handlar till stor del om hur jag då mådde och vad jag gick igenom. Jag jobbade även mycket med att få bort destruktiva beteende-mönster som jag hade fått ifrån barndomen och samtidigt som jag gjorde det så jobbade jag konstant med att skapa, producera och mixa låtar. 
Jag vart dock aldrig nöjd med den större delen av låtarna och produktionerna som jag gjorde. Jag kände att jag behövde utvecklas för att kunna skapa ett verk som kan berätta om den andra delen av min barndom. Ända sen 2013 egentligen har jag försökt förbättra mig tills jag nyligen kom till en punkt då jag vart nöjd med en skiva som nu representerar den andra delen av kapitel 1 i mitt liv. Sirens är de första sidorna av del 2, sen när du hör hela EP:n tror jag att du kommer förstå hela kapitlet.

Slutligen. Nämn tre låtar som du själv lyssnat på mycket senaste tiden.

‘Til It’s Over  – Anderson .Paak
Monophobia – Deadmau5
Lost Boy         – The Midnight


Andreas Pistolelis
Instagram
Facebook

Hej!
Popmuzik är en oberoende plattform som lyfter fram artister från hela världen.
Om du gillar bloggen och har möjlighet, får du gärna stötta mitt arbete genom Patreon. Ett litet bidrag gör stor skillnad för att hålla igång bloggen.
Tack så mycket.

Become a Patron!

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.