Då var det än en gång dags att stifta bekantskap med en ny svensk popduo här i bloggen. Jo, det är ju alltid extra kul att hitta spännande nya oberoende artister att lyfta fram. 

Flicka & Looke är namnet för musikprojektet med Matilda Waldner och Philip Jussil från Stockholm. De fick mig att bli helt till mig av glädje av låten Mary som de nyligen släppt och med den följde upp debuten Higher som släpptes tidigare i sommar. 

Jag bad dem svara på en knippe frågor om sig själva och sin musik som du kan läsa här:

Hur träffades ni?

Vi träffades en sen natt/ tidig morgon i ett musikrum under en pågående studentfest i Stockholm. Philip satt och spelade piano och Matilda stämde in på sång och sen dess har vi spelat ihop och gjort låtar.

Vad är er gemensamma musikaliska nämnare?

Vi älskar pop! I vår musik hämtar vi inspiration från grym popmusik genom tiderna såsom ABBA, Beatles, Boney M, Chic etc. Det ger sköna inslag av retrovibbar i våra låtar. Vi har även influenser från gospel, country, jazz, och klassiska ballader.

Hur brukar det gå till när ni gör en låt ihop?

Det kan gå till på flera olika sätt. Inspirationen kan komma från våra liv och personer vi möter. Ofta har Matilda en topline som Philip utgår ifrån, och bygger produktionen kring. Sen ses vi, jammar, testar olika arrangemang och bollar låten fram och tillbaka.

Nu är ni aktuella med Mary. Berätta om låten!

Låten handlar om en aningen försynt men cool tjej som vi träffade i Paris. Hon hade en fängslande historia och hade precis lämnat bakom sig det som hållit henne tillbaka och hon var nu redo att gå mot en ljusare framtid. Hennes story inspirerade oss till att skriva Mary.

Vad kan vi förvänta oss av er i framtiden?

Vi har skrivit mycket musik som vi kommer att släppa på löpande band. Vi har bott i studion det senaste året och har nu mycket material som vi är supertaggade på att få ut. I slutändan drivs vi av vår gemensamma kärlek till att skapa skön popmusik som berusar hörselgångarna och som bara gör människor glada och lyckliga och det tänker vi fortsätta med!

Missa inte: Du hittar även Mary i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Följ gärna spellistan för att löpande hitta ny musik.

Flicka & Looke
Instagram
Facebook

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.