Då var det söndag igen. Med andra ord, så är det dags att sammanställa veckan som gått och lista fem låtar som jag tycker du ska lyssna på en extra gång.

Svensk Pop Apple Music

Nicopop – Elephant

Detta var ju en av låtarna som jag kört på repeat i veckan. Sjukt medryckande och den höjer i alla fall mitt humör til max varje gång. Poplycka på fyra minuter och en låt som med stor säkerhet hamnar högt på min årslista för 2018. Detta är ju så mycket Johan.

Andrew Bayer – Your eyes

Andrew Bayer fortsätter att släppa singlar från sitt kommande album In My Last Life. På Your eyes är det Ane Brun som sjunger och resultatet är pulserande poppigt och vemodigt på samma gång tack vare Anes röst. Detta var definitivt en av höjdpunkterna från veckan.

Felix Sandman – Imprint

Efter det enorma genombrottet i Melodifestivalen med Every single day höjer Felix tempot en aning på nya singeln Imprint. Rytmiskt, avskalat och än en gång sjunger Felix om hjärtesorg och saknad. Roligt hur Felix gått och blivit det starkaste namnet från FO&O, det trodde jag ärligt talat inte.

Henrik Eklund – Jag kommer dö ung eller inte alls

Om du gillar pop på svenska så kommer debutanten Henrik Eklund vara ett namn att hålla ögonen på. Ta lite Hellström, Linnros och Maggio, ja, den vanliga trion som man jämför all svensk pop med idag. Men samtidigt känns det som Henrik är den som klarar stå ut i mängden. Om inget så är det svårt att inte älska titeln på debuten. Lysande svensk pop om ungdomens naiva dagar.

Oliver Nelson – Talk

Klart att vi behöver mer disco. Speciellt när det är så här medryckande och underhållande som när Oliver Nelson är på nya singeln Talk. Extra plus för sångerskan Linae som lyfter låten ett extra steg.

Du hittar alltid grym popmusik i spellistan Alexed’s A-List för Apple Music och Spotify. Följ gärna spellistan för att löpande hitta ny musik.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011