Henrik Eklund – Jag kommer dö ung eller inte alls (Intervju)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Henrik Eklund är en debutant som nu släppet singeln Jag kommer dö ung eller inte alls. En imponerande poplåt om att ta steget från tonåren in i vuxenlivet, allt inlindat i stark melodi och igenkännande text.

Jag tyckte Henrik fick berätta lite om sig själv för bloggen, så jag skickade över några frågor som han svarar på här:

Hej Henrik. Läget med dig idag?

Hej! Det är fint, lite skakig efter debuten, men det känns bra.

Så, vem är Henrik Eklund?

Henrik Eklund är en småstadskille med stora, tunga drömmar som bärs av lite för tunna armar. Han vill väldigt mycket men vågar oftast väldigt lite. Men nu har han ju faktiskt släppt en singel för världen att beskåda så allt för feg är han kanske inte.

När började du göra musik?

Mina bröder har alltid velat att jag ska hålla på med musik men intresset var svårväckt i många år. Det var inte förrän jag fyllt 15 som jag plockade upp gitarren jag fått av brorsorna i 5-årspresent och började hamra och harkla mig. Det var väl då allting klickade. Jag hade hittat ett utlopp för alla känslor som trängdes i huvudet.

Vilka artister inspireras du själv av?

Nu för tiden inspireras jag nog mer av riktigt bra låtar än av artister men den som jag fortfarande går tillbaka till när låtskrivandet kör fast är Kristian Anttila. Genialisk textförfattare och kompositör. Gick helt och hållet sönder när jag hörde Oceaner för första gången. Annars vänder jag mig nog till Bon Iver. Eller Oskar Linnros.

Vad brukar du gå igång på extra mycket i en bra låt?

Eftersom jag sliter med mina egna texter tills de når en inbillad perfektion får jag nog säga texten. Text som träffar nerver man knappt visste att man hade är det mäktigaste med musik enligt mig.

Din debutsingel heter Jag kommer dö ung eller inte alls. Berätta lite om den.

Jag hade ett riff inspelat på datorn som hade legat och samlat damm i nästan två år som jag visade för min trummis Egon Hallström när vi satt i en replokal i skolan. Han bad mig skriva klart låten så jag gick hem, började skriva och nästa dag var låten klar. Vad den handlar om kan nog verka lite luddigt, vilket kanske är låtens charm, den får betyda vad lyssnaren vill. För mig fick det bli ett avskedsbrev till personen jag hade varit sen tidiga tonår, en person jag inte är särskilt stolt över. Jag var egotrippad och förvirrad. Det är nog därför texten låter så nonchalant. Jag var en oskön grabb helt enkelt. När det gäller den fantastiska produktionen är den ett verk av Elias Elffors Elfströms musikaliska geni och mina smått abstrakta, väldigt otekniska hänvisningar. Vi började tidigt 2017 med första demon och låten har växt i takt med oss till något väldigt fint som vi båda är oerhört stolta över.

Vad kan vi förvänta oss av dig i framtiden?

Mer musik. En och annan singel skulle jag tippa på. Ett album är nog mer än möjligt inom en rimlig framtid.

Slutligen. Nämn tre låtar som gått varma hos dig senaste tiden.

Nu är du Göteborg – Hanna Järver
Say my name – Tove Styrke
Don’t let those bastards reel you in – Olle Nyman

Henrik Eklund
@Instagram

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.