Miracle var 13:e albumet med den brittiska gruppen Queen som släpptes 1989. Det var också den näst sista albumet innan sångaren Freddie Mercury gick bort i sviterna av AIDS 1991.

Nordiska Favoriter

Albumet föregicks med singeln I want it all innan det släpptes den 22:a Maj.
Strax efter att albumet släppts blev låten Breakthru en singel inför sommaren. Jag minns hur de visade upp videon på Go’Morron Sverige i SVT där bandet spelade låten på ett åkande ånglok.
Låten i sig kändes passande att släppa just på sommaren, för Breakthru är för mig synonymt med just sommar. Vet inte varför faktiskt, men det kan ha något med den ändå väldigt somriga videon, och det faktiskt att tempot i låten var grym att springa till (vilket jag då helst gör på sommaren).

Innan sommaren var över släppte gruppen även singeln The Invisible Man (som faktiskt skulle bli titellåten på albumet innan den ändrades till Miracle). Låten funkade extra bra på dansgolven på den tiden tack vare John Deacons lysande basgång och låten släpptes även som en 12″ Maxi.

Queen
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.