Frankie Goes To Hollywood – Two tribes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nej. Min favoritlåt med Frankie Goes To Hollywood var aldrig Relax. Den är kul och allt, men lite för tjatig efter ett tag. Då blev jag mer såld på singel nummer två: Two tribes.

En låt som kritiserade konflikterna under kalla kriget och bandet hade till och med lånat in Patrick Allen som var rösten i de olika filmer om kärnvapenhot som den brittiska regeringen spelat in. Han läste upp samhällsinformationen från filmerna i inledningen – “The air attack warning sound’s like. This is the sound,” som följdes av en siren. På några av de många remixar som gjordes på Two tribes förlängdes Allens tal. Ibland var det mer som ett instruktionsmeddelande för hur man överlever en kärnvapenattack än en låt.

If any of your family members should die in the shelter. Put them outside, but don’t forget to tag them first for identification“.

Singeln släpptes 4:e Juni 1984 och gick direkt upp till förstaplatsen där den sedan låg i hela nio veckor. Under tiden började Relax klättra på topplistorna igen och hamnade på en andraplats.
Till singeln hade bandet spelat in en numera klassisk musikvideo där två män utklädda till Ronald Reagan och Konstantin Chernenko hade en brottningsmatch.
I videoremixen av låten kan vi även höra Richard Nixon tala i en av hans kampanjfilmer från 60-talet. Så mycket politiskt. Så lysande.

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.