Oscar Enestad solodebuterar med Heaven on my skin

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Oscar Enstad är sist ut av killarna i FO&O att släppa sin solodebut.
Resultatet heter Heaven on my skin. Inledningen påminner om inledningen av temat till serien Stranger Things, pulserande mörk och ändå väldigt poppigt. Tillsammans med Oscars falsettröst får jag lite The Weekend-vibbar av låten. Så detta passade ju mig som handen i handsken.

Jag bad Oscar berätta lite mer om arbetet med solomaterialet och nya singeln:

Hej Oscar! Hur är läget med dig idag?

Hejjee! Allt är bara toppen med mig. Sitter ute i solen LA och ska springa iväg på session om 1 timme. Hoppas allt är toppen med dig!

Alltid sjukt bra klädd på bild. Hur mycket tid och pengar lägger du på kläder?

Haha, tack så mycket. En del av mig önskar faktiskt att jag var lite mer engagerad… Vardagligt plockar jag kläder utifrån vad jag vibbar på i min garderob. Dock planerar jag alltid kläder i förväg när det kommer till större evenemang.

Om jag säger såhär, jag kommer inte ihåg mitt senaste plagg som jag köpte och vilket det var haha. Så, så mycket pengar lägger jag faktiskt inte på kläder. Dock får jag en del.

Var det givet att även för dig att jobba på solomaterial som de andra, eller fanns det någon annan plan när FO&O pausades?

Det var absolut givet för mig att börja jobba på mitt soloprojekt, jag hoppade in i studion så snabbt jag fick chansen. Jag skrev även en mindmap kring mål och tankar som jag ville att mitt artisteri skulle förmedla.

Var det svårt att hitta soloartisten Oscar Enestad eller föll ditt sound och låtar på plats ganska snabbt?

Jag visste vad jag ville göra för sound. Iden kring indiepop fanns där. Dock var det lite svårare att verkställa än vad jag trodde. Det har varit en lång resa i olika studios och sessions. Men nu har soundet fallit på plats och jag älskar den musiken jag skapar. *ler*

Du var bland annat här i Göteborg och spelade in tillsammans med Jonas Quant. Hur utvecklades det samarbetet?

Jag åkte ner till Göteborg för att skriva under 3 dagar. Det var sektioner som mitt skivbolag hade satt upp till mig då jag bland annat jobbade med Jonas Qvant. Vi hade en sjukt mysig tid tillsammans och fick fram 3 feta låtar.

Vad går du själv igång på när du jobbar på en låt som gör att du känner att den är något att bygga vidare på?

Det är väldigt varierande, Ibland känner jag starkt för melodi och text samtidigt som produktionen inte är där. Samt the other way around. Men jag skulle främst säga att det är känslor. När känslorna finns kommer så har man lyckats skapat en låt som berör på något sätt, vilket är viktigt för mig.

Dock är det lite lustigt… Oavsett hur bra låten blir, så är det ingenting jag direkt känner i sessionen. De bästa låtarna jag har skrivit har jag faktiskt tvekat lite på i sessionen och inte hypat på i sektionen. Mitt gåshuds-moment kommer dagen efter jag skrivit låten då jag lyssnar på låten hemma. Då smäller det och alla olika sorters känslor infinner sig.

Solodebuten Heaven on my skin släpps idag! Berätta lite om låten.

Jag hade precis kommit hem från en veckas jobb i London efter skrivit låtar där, då jag skulle ha en veckas camp i Sverige på bagpipe studios. Vid detta tillfälle hade jag skrivit låtar nästan varje dag om inte varannan under flera flera månader, och jag kände att jag kunde behöva en liten paus då jag hade landat i mitt sound och fått fram feta låtar. Men innan jag tona ner lite skulle jag bara ha ett till camp.

Jag skrev Heaven on my skin första dagen på campet med 2 personer som heter Jakob och Emelie.
Och jag minns att jag åkte på tunnelbanan hemåt den dagen när vi var klara och lyssnade på bouncen och tänkte:
Fan, det här är bra.

När låten skapades var jag sjukt inspirerad av Stranger Things-soundtracket och jag hade bett producenten Jakob att göra en ide på Stranger Things-melodin 2 månader innan. (Vi har skrivit med varrandra tidigare). Men vi sköt alltid upp att jobba på det tracket i andra sektioner som vi hade innan detta camp då inte alla i rummet var helt enade om att skriva text och melodi på iden. Vilket inte alla var tisdagen den 20/3 heller, men jag stod på mig så det slutade med att vi körde på den. Vilket blev bra, haha.

Låten handlar om ett förhållande där sexet i det är toppen, men inte allt där emellan.

Har du några planer för sommaren?

Som sagt är i LA just nu och jobbar, men kommer förmodligen ta lite semester här borta också.
Sen får vi se vad sommaren har att erbjuda, mer musik kommer definitivt skrivas och spelas in

Slutligen. Nämn tre låtar som du lyssnat på extra mycket på senaset tiden.

Changes – XXXTENTACTION
Forget to forget – Shy Martin
Bloom – Troye Sivan

Men även mina egna, hehe.

Oscar Enestad
@InstagramFå ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.