Oliver Jarefjäll debuterar med singeln Rebound

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Oliver Jarefjäll, eller kort och gott Oliver som han kallar sig för, är en musiker från Göteborgtrakten som denna veckan debuterar med den egenskrivna singeln Rebound.
Jag bad sångaren berätta lite mer om sig själv i denna intervju som du kan läsa här.

Hej Oliver. Hur är läget med dig idag?

Tjena Johan!
Idag mår jag superbra!!
Alla borde få testa på att släppa en låt och få uppleva hur sköna alla är som stöttar och prisar en.

Om du skulle beskriva dig som artist, vad skulle du säga då?

Jag hoppas att folk kommer uppleva mig som personlig och känna mig som Oliver och inte som ”artisten” Oliver. Det här är verkligen jag, allt det jag gör. Jag skriver låtarna, jag har upplevt det som händer i låtarna och så kommer det vara med de framtida släppen också.

Vilken musik och artister inspireras du själv av?

Jag brukar alltid säga bandet OneRepublic när någon frågar mig den frågan. Ryan Tedder, sångare och låtskrivare i OneRepublic är en stor förebild då han även skriver låtar till andra stora artister. Det hoppas jag själv få göra en dag.

När började du sjunga?

Köpte min första gitarr när jag var sex år gammal och började lära mig spela gitarr när jag var tio år, i samband med det så började jag sjunga till de första ackorden jag lärde mig.

Minns hur jag tio år gammal lyssnade på Bryan Adams och fastnade för det hesa i hans röst vilket gjorde att jag försökte sjunga som honom. Jag tog i så jag knappt hade någon röst kvar tills jag insåg att det aldrig skulle hålla och började sjunga med min riktiga röst istället, haha.

Såg förresten att ditt hjärta klappade extra hårt för IFK. Spelat fotoboll själv?

Det klappar verkligen hårt för blåvitt och har alltid gjort! Ja, jag spelar fotboll.
-Om jag var bra? Bäst i världen, vann VM varje kväll med mina kompisar på fotbollsplan där jag bor.

Debutsingeln Rebound ute nu. Berätta lite om låten.

Yes! Den handlar om en kärlekshistoria och när det tar slut. Ibland tar saker slut innan det är över, så var det. Det känns som att den här låten är ett resultat av alla de låtar som har berört mig genom åren. Rebound var dessutom den första låten jag skrev som jag själv tyckte var riktigt bra.

Sen var låten har tagit mig har varit roligaste av allt. Från hur jag skrev den själv hemma i mitt pojkrum och pratade med Koffe (Kristoffer Peterson, som dessutom är med i videon) som har varit den närmaste för mig när det gäller min musik, om hur vi skulle släppa ut den. Till alla fotografer som varit iblandade, Jonas Dejevik som jag har producerat låten med, Moa Mattson som är helt fantastisk och ännu mer fantastiskt vacker i videon, Meng Johnson som regisserat och klippt videon och Jonas Wall som tagit omslagsbilen.
Det började med mig och är idag en låt som så många är en del av. Det känns superkul.

Vad ska du göra under sommaren nu?

Jag ska förbereda nästa steg. Det här är bara början!

Slutligen. Lista tre låtar som du lyssnat extra mycket på senaste tiden.

Without you – Avicii & Sandro Cavazza
Remind me to forget – Kygo, Miguel
Iris – Goo Goo Dolls

Oliver
@Instagram

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.