Hovzter – Left me broken

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hovzter är artistnamnet för den 17-åriga EDM-producenten Pontus Nilsson från Uddevalla. Med Left me broken släpper killen sin fjärde singel på lika många år. Skön klubbdänga med bra driv och sång av Marina Lin.

Jag bad Pontus svara på en knippe frågor som du kan läsa här:

Hej Pontus, hur är läget med dig idag?

Med mig är allt bara bra, befinner mig för tillfället i Grekland.

För de som inte vet. Vem är Hovzter?

Jag är en kille på 17 år som kommer ifrån Uddevalla. Jag producerar musik inom olika genrer, såsom Melbourne Bounce, Deep House och Progressive House. Jag gillar även att DJ:a och skulle säga att det går hand i hand om man i dagens läge vill nå högt inom denna branschen.

Var kommer namnet ifrån?

Namnet kommer i grunden ifrån att jag skulle skapa en mejl. Så jag skrev in hur mejlen skulle vara men fick då reda på att det fanns ett konto med samma mejladress. Microsoft gav mig då förslaget att kombinera mitt namn med min gatuadress vilket blev “hovapontus”. Därifrån har det utvecklats till att slutligen bli Hovzter.

Var går man om man vill dansa till bra musik i Uddevalla?

I Uddevalla så är det framförallt Guldsmedsgården (GG) och Harrys Sliver man får gå till. Men jag är ju tråkigt nog fortfarande under 18 år, så för min del blir det först i september.

Hur kom du in på att producera musik?

Jag fick upp ögonen för musiken då jag höll på med Youtube, det var till en början bara oseriösa låtar som jag delade med mig utav med vänner. Men i takt med att man utvecklades kom tanken på om det eventuellt skulle kunna bli något seriöst utav det hela.

Det har varit ganska tyst om dig senaste året. Vad har du haft för dig?

Jag har precis gått färdigt andra året på Ekonomi. Så har under senaste året haft väldigt mycket plugg, vilket gjort att jag tråkigt nog prioriterat skolan över musiken. När jag väl håller på med något gillar jag att kunna ge 100%, under skolan känner jag inte alltid att jag kan det inom musiken och får helt enkelt vänta på att det är lite mindre plugg, så att nu gå på sommarlov var verkligen perfekt.

Ny singel idag! Berätta lite om arbetet med Left me broken.

När jag nu den senaste tiden haft så mycket i skolan har det inte riktigt blivit att jag börjat med några nya projekt så det som idag är Left me broken är egentligen ett gammalt projekt från 2014.
Efter att fått lite ny inspiration för musiken gjorde jag färdigt projektet. Efter att låten var färdigt tyckte jag att något saknades, jag kontaktade då en låtskrivare i Kanada. För henne berättade jag hur jag föreställde mig slutprodukten och efter att ha skickat över några referenslåtar så skrev hon text, spelade in och skickade över. Jag måste säga att jag tycker hon gjorde ett fantastiskt jobb.

Vad händer för dig under sommaren nu?

Sommaren kommer till största del att bestå av att skapa ny musik och kommer förmodligen ha ett nytt släpp redan i augusti om allt går som planerat, så det känns såklart kul.

Slutligen. Lista tre låtar som du lyssnar extra mycket på senaste tiden.

Khalid – American Teen
Avicii – All you need is love
Def Leppard – Pour some sugar on me


Missa inte: Left me broken är även med i spellistan Dance för Apple Music och Spotify.

Hovzter
@Facebook

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.