Svea är det lite nedbantande artistnamnet för Svea Kågemark. En 18-årig sångerska som här debuterar med den poppiga R&B-singeln Don’t mind me. En låt om att älska sig själv och njuta av det egna sällskapet.
Låten är skriven av sångerskan tillsammans med danskarna E&B & Celine.

Följ på Apple Music

Svea berättar om låten:

Don’t mind me handlar om att inte vara beroende av någon annan och istället älska sitt eget sällskap. Vi människor är rädda för att vara ensamma och strävar ständigt efter andras bekräftelse och kärlek. Att älska sig själv är därför svårt när samhället och dess ideal skuldbelägger och ställer höga krav på unga människor idag. Det finns olika sätt att njuta av sitt eget sällskap och ett av de mest tabubelagda är sex.

Man hör ofta killar prata öppet om sex medan tjejer inte uppmuntas till att prata om sin sexualitet. Det vet jag från egen erfarenhet. Många av mina vänner vågar inte prata om sex, och än mindre om att tillfredsställa sig själva. Det finns en stor skam över onani. Tjejer, i alla åldrar, vågar inte ta på sig själva. Det utmålas som något smutsigt och fult. Dessutom är det mycket kroppshets på sociala medier vilket gör unga tjejer osäkra och deras självbild blir negativ. Sex och onani påverkas mycket av porr. Kvinnor respektive mäns bild utav sex blir därför präglad av porren och den mansdominerande värld vi lever i, där kvinnor objektifieras och är underlägsna männen. Det läggs inte tillräckligt mycket fokus på sexualkunskap i skolan – själv har jag aldrig haft en enda lektion, därför är det så viktigt att våga prata om sex och det är därför jag väljer att skriva om det. Jag vill att alla ska våga älska sina kroppar och våga älska med sina kroppar. Att ligga med sig själv är inte skamligt, alla har gjort det och alla gör det. Sex är naturligt och vi måste kunna prata öppet om det.”

Svea
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011