Varmaste Maj någonsin är över och vi fortsätter in i det som börjat som ett mycket varmt Juni.
Dags att lista fem låtar från veckans inlägg i bloggen som jag tycker du ska lyssna på en extra gång. För att de är såpass bra och för att en bra låt är värd att höra igen och igen.

Popmuzik Podcast

Bastille – Quarter past midnight

Första singeln från Bastilles kommande tredje album kan omöjligt göra en besviken.
”Music in the backseat singing Love will tear us apart” är ju sådär popkulturellt lysande som Bastille alltid varit. Kryddat med popeufori och en lysande videon om vad som faktiskt händer 00:15.

Isa Molin – The Reason

Ja jag vet. Jag är ganska hopplöst svag för bra poplåtar med vemodig känsla och snyggt arrangemang. The Reason är inget undantag för mig, utan jag blev väldigt såld på Isa Molins andra singel. Men heck, är man hyllad låtskrivare sedan tidigare, så vet man ju hur en riktigt bra låt ska knåpas ihop.

The Irrepressibles – Submission

Jag älskar The Irrepressibles. Det är vackert, dramatiskt och camp på samma gång. Sedan är Jamies röst helt magisk. Den suggestiva Submission är inget undantag på något sätt. Det som lyfte låten dock är den sjukt snygga homoerotiska videon om två brottare.

Klara & Jag – Sluta krångla (Jag vill hångla)

Alltså. Låtar med dramatiskt produktion och discostråkar. Det är liksom alla rätt redan där. Lägg sedan till en lysande text om att skylla sin rastlöshet på omgivningen. Det är ungefär alla rätt för Klara och Johanna än en gång när de nu släpper sin tredje singel.

Christine And The Queens – Girlfriend

Funkig pop med franska Christine And The Queens som osar härligt 80-tal i produktionen. Videon utspelar sig på stålkonstruktionen av New Yorks skyskrapor och lika magisk som låten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011