Fem bästa musiktipsen – vecka 21

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det har varit en mycket varm vecka med mycket sol och glass.
Men nu är den över och det är dags att tipsa om fem låtar jag tycker du ska lyssna på en extra gång.

Nira K – Bara du


Än en gång får vi en vemodig och synthig låt av Nira K. Dramatisk produktion och textraden: “Är ni ett par nu? Kommer du dra nu? Vad är jag nu?” är fan helt genial. Från det där plågsamma insikten när ett förhållande kraschat i ett stort eldhav.

Maj Monet – Solina

En låt om en stråksynth är redan på papperet genialisk. När den sedan låter vemodig som en Pet Shop Boys-låt är jag helt klart fast. Snygg produktion och magisk melodi får i alla fall mig att bli helt kär i detta.

Backstreet Boys – Don’t go breaking my heart

Backstreet Boys kan helt klart vara vin och vatten i sina låtar. Men på nya singeln Don’t go breaking my heart känns de perfekt. Dagens pulserande pop-produktion, som varesig känns “vi måste vara coola” eller “vi har ingen koll alls längre”. Det är bara en grym poplåt från ett band som när de glimmar till glimmar till ordentligt.

Elias – Tearing down the walls

Jag är ju ganska lättköpt när det gäller Elias. Grym röst och alltid sjukt snygg produktion som i detta fallet känns väldigt brittisk i stilen med beatsen. När Elias sedan reflekterar kring världen vi lever i just nu, med alla murar som vi byggt upp mot omvärlden blir det extra starkt.

Sunan – Aflame

Det är stämningen i produktionen av Aflame som fick mig att fastna för detta extra mycket. Hypnotisk i stilen och snyggt användande av röster som skapar en vacker låt om att träda in i vuxenlivet. Som sagt, helt uppslukad av detta.

Du hittar dessa låtar och mer eller mindre dagligen ny fantastisk musik i spellistan Alexed’s A-List för Apple Music och Spotify.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.