Det är dags för Filip Martin att följa upp solodebuten Livet ut som släpptes i början av året. Nya singeln heter När vi är nakna och är en skön poplåt med klubbigt driv i refrängen som känns klippt och skuren för dagens spellistor.

Jag bad Filip svara på en knippe frågor om sig själv och låten, så han får berätta lite mer.

Hej Filip! Läget med dig idag?

Tjena! Det är superbra, ny singel som släpps idag som jag är väldigt stolt över så det kan inte bli bättre!

Var det ett svårt val att välja musiken över fotbollen?

Både ja och nej. Fotbollen har ju varit mitt liv så länge jag kan minnas och jag har fått uppleva så oroligt mycket med den så självklart var det inget lätt val. Men allt har sin tid och just nu känns det hur bra som helst att lägga all min energi på musiken.

Vilka artister inspireras du själv av?

Svårt att säga faktiskt, jag har nog ingen specifik artist jag inspireras av. Jag gillar att inspireras av all typ av musik overall, för att sen sätt min egen touch på det.

Hur fick du förresten kontakt med Lizot som du gjorde singeln Hide another you med?

Det är en ganska rolig historia, jag träffade han som skrivit låten, Frank från Holland, på ett låtskrivarcamp i Berlin för ungefär ett år sedan. Han visste ju inte vem jag va då men hade sett att jag hade lagt upp lite covers typ! Och några månader senare fick jag chansen att spela in Hide another you och det resulterade i att Lizot ville släppa låten med mig som feature.

Vad var det som lockade med det samarbetet?

Från början var det mest en kul grej att spela in låten, jag tänkte inte så mycket på vad det kunde leda till. Men nu i efterhand gav det mig mycket erfarenhet och utveckling av att jobba internationellt med låtskrivare och producenter.

Du släppte din första singel Livet ut på egen hand – vad betydde ett skivkontrakt för din utveckling som artist?

Jo men det betyder mycket. Man kan ju absolut köra utan skivbolag och släppa själv som vi ser blir allt vanligare idag. Men för mig är det inspirerande att få den möjligheten, det blir en extra push i baken att fortsätta jobba hårt och skriva ännu bättre låtar hela tiden. Det är det som är det viktiga i slutändan.

Ny singel ute idag! Berätta om När vi är nakna.

Ja precis! Jag skrev den tillsammans med Gusten Dahlqvist och Malin Johansson och första gången vi träffades var när vi skrev låten faktiskt, haha! Vi klickade verkligen direkt och det var en väldigt rolig session. Låten kom väldigt naturligt, den gick fort att skriva. Jag kommer ihåg att vi lyssnade på SexyBack med Justin Timberlake innan vi satte igång, resten är historia, haha!

För mig handlar den om en relation som varit väldigt destruktiv, där man insett att man blivit utnyttjad och bestämmer sig för att bryta sig loss ur den. Det är verkligen en positiv låt, trots att temat kan verka deppigt. Man ska våga bryta sig loss från saker som tynger ned en, även fast det kan vara läskigt. Om du ger ditt allt till något eller någon förtjänar du aldrig mindre än det som är bäst tillbaka.

Vad kommer hända under sommaren för dig?

Det får vi se! Jag hoppas kunna få komma ut och spela lite, det hade varit riktigt kul. I övrigt kommer jag vara mycket i studion och jobba på kommande låtar. Hoppas få njuta av solen lite också!

Slutligen. Nämn tre låtar som du lyssnat extra mycket på senaste tiden.

Takin shots med Post Malone, High with somebody med Sandro Cavazza och Goliat med Laleh.

Missa inte: Du hittar även När vi är nakna i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Filip Marin
@Instagram

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.