Nostalgi: Massive Attack – Teardrop

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry


När Massive Attack släppte albumet Mezzanine 1998 kallade deras skivbolag Virgin det för “The sound of 2000”. En då väldigt bra beskrivning för ett band som alltid flyttade positionerna framåt och verkligen ritat om den brittiska musikkartan med albumen Blue Lines och Protection.

Mezzanines andra singel var Teardrop. Ett samarbete mellan trip-hopgruppen från Bristol och sångerskan Elizabeth Fraser som till vardags kunde höras i Cocteau Twins. Från början var det faktiskt tänkt att Massive Attack än en gång skulle jobba med Madonna på låten, men istället blev det Fraser som fick ställa sig i inspelningsbåset efter majoritetsbeslut.

Jag var ju väldigt såld på låten Risingson när den släpptes, men Teardrops hypnotiska känsla och snygga användande av cembalo fick denna att växa till sig med tiden.

Bandet gjorde än en gång en banbrytande video till Teardrop där vi fick se ett foster sjunga låten. Den snygga videon fick en hel del utmärkelser under året den släpptes, bland annat under MTV Europe Award för Best Video. Minns att det var en hel del snack om Massive Attacks ställning i abortfrågan i samband med videon, men det känns som regissören Walter Stern främst ville göra just en video man hajade till när man såg.

Massive Attack
@InstagramFå ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.