Nostalgi: Erasure – Fingers and thumbs (Cold summer’s day)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry


Efter det überpoppiga albumet I say, I say, I say med monsterhiten Always och fantastiska Run to the Sun var det nog många som blev lite besvikna när Erasure blev lite mer melankoliska och “svåra” på digi-packs-albumet Erasure.
Jag hade skitsvårt för skivan i början, men den har vuxit till sig till en av deras finaste.
Skivans absolut bästa låt är dock dess mest poppiga.

Fingers and thumbs (Cold summer’s day) hördes först på soundtracket till filmen Wigstock: The Movie – men då som titeln Cold summer’s day. Bandet gjorde sedan om låten till albumet och skrev ny text som då fick det nya namnet Fingers and thumbs med Cold summer’s day inom parantes.

Låten i sig var – likt många andra på albumet – ganska lång och fick kortas ner kraftigt inför singeln. På singeln hittar vi även en grym cover på Evelyn Thomas klassiker High Energy från 1984, som här hette Hi NRG.

MEN det som fick mig att bli helt till mig av singeln var Tin Tin Outs episka remix på singelspåret. Tin Tin Out var en produktionsduo som bestod av Darren Stokes och Lindsay Edwards som var aktiva från 90-talets andra hälft till början av 2000-talet. Deras produktioner var ofta väldigt hand-bag:iga i stilen med klassisk brittisk klubbsound och pianomelodier som jag bara älskade. De var väl de där producenterna som lyckades vara vin och vatten för mig. Ena stunden var det som med Fingers and thumbs-remixen helt magiskt. Medan nästa remix kunde vara dubig och näst intill olyssningsbar. Men just denna remix visar verkligen vilka genier de var när det väl gällde.

En av de där remixarna som jag tycker är bättre än originalet, och med tanke på att originalet är en solklar femma, så förstår ni hur fantastiskt den är.

Erasure
@Facebook


Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.