Snackar med Next To Neon om nya singeln Fashion

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Det var i Mars som Rasmus Viberg lanserade sitt 80-tals doftande musikprojekt Next To Neon med låten Looking at you. Nu är han tillbaka med singeln Fashion. En låt som även den pulserar av neonfärgade 80-tal och glittrande synthar. Jo, men ni förstår väl redan här att jag gick igång på låten, och som gammal följeslagare av det mesta herr Viberg gjort så var jag ju tvungen att skicka över en knippe frågor till honom.

Hej Rasmus! Läget med dig idag?

Det är blandade känslor på release dag. Jag kan inte sticka under stolen med att jag brukar ha extrem ångest över att släppa ut något man jobbat på under en längre tid och har höga förhoppningar över. Samtidigt så är det ju därför man håller på med det, så det är även fantastiskt kul – blandade känslor helt enkelt!

Känner du att du hittat din personliga stil med Next To Neon?

Det är jättesvårt att säga. Jag älskar det jag gör nu MEN man blir hela tiden inspirerad. Det är lite som kläder, stilar förändras ju hela tiden. Just nu känns det super rätt, men om 1 år kanske jag låter helt annorlunda. Just nu känns det inte möjligt, men man vet ju aldrig.

Du har ju ändå varit med i flera olika band under åren. Är du lite av en rastlös själ?

Haha, mitt i prick! Jag är galet rastlös, hatar när saker låser sig. Next To Neon är en reaktion på det. Jag kände att jag behövde ett projekt där jag kunde släppa musik när jag vill och vad jag vill utan att någon lägger sig i det kreativa.

Next to Neon är ju härligt 80-tals doftande. Vad är det med det årtiondet och just musikproduktionen som lockar?

Det är ju något sjukt sexigt med 80-talet! Soundet, estetiken och lekfullheten. Kanske för att jag aldrig fick uppleva det då jag är 90-talist.

Finns det någon artist/ grupp från den perioden som betyder mer för just projektet Next To Neon?

Next To Neon i sig är sjukt inspirerat av David Bowie. Musiken i sig kanske inte är mega lik men jag tycker att hela hans person och musik är så sjukt fascinerande. Annars tror jag inte att jag inspirerats av så många artister från just den eran utan det har bara blivit vad det blivit. Just nu inspireras jag väldigt mycket av artister som Gallant, The 1975 och Years & Years, även om det kanske inte är så likt.

Du släpper singeln med den Bowie-doftande titeln Fashion idag. Berätta lite om låten.

Vi fokuserar så sjukt mycket idag på att vara snygga utåt och att alltid visa våra bästa sidor. Allt ifrån Instagram till Nöjesguiden-fester där vi knappt hälsar på varandra för att vi är så upptagna av oss själva. Vi hänger med personer för att dom har inflytande, går till de mest hippa restaurangerna fast vi egentligen kanske inte alls trivs i den miljön. Allt för att vara så coola som möjligt! Gör det oss inte lite tråkiga?

Vad kan vi förvänta oss mer av dig i det närmaste?

Min vision med Next To Neon är att släppa musik så frekvent som möjligt, varannan månad är målet.
Spelningar var aldrig visionen men när man nu börjar släppa musik så börjar man såklart längta efter att komma ut och spela, det är ju egentligen det roligaste av allt!
MOMENT jobbar på en singel vi troligtvis kommer släppa innan sommaren, något som också känns grymt kul! Allt är kul just nu.

Missa inte: Du hittar även Fashion i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Next To Neon
@Facebook       
    Bli en pop-hjälte!
Genom Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik, så fler kan upptäckas i bloggen.
-Tack så mycket!

Become a Patron!

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.