Max John Avalon – Alaska

Efter att ha släppt singeln Just another blues i December, är det nu dags för Max John Avalon att släppa sin tredje singel Alaska.
Än en gång får vi tidlös singer-songvriter-pop, med vackert vemodig och snyggt arrangemang som färgats av stråkar och gitarren.

Jag bad Max John Avalon svara på en del frågor som du kan läsa här:

Hej Max, hur är läget med dig idag?

Hej.
Läget är bra med mig, det känns skönt att äntligen ha release för Alaska. Det är en låt som betyder mycket för mig och som jag har jobbat på länge.
Så det känns bra.

Dags att följa upp debuten Just another blues. Hur har responsen varit på låten?

Jag tycker att responsen på Just another blues har varit bra. Som förväntat skulle jag säga.
Den har spridits relativt fort och har nått ut till ganska många. Den respons som jag har fått ifrån lyssnare har endast varit positiv och folk väntar på ny musik ifrån mig så jag tycker att det har gått bra.

Vad har du gjort sedan den släpptes?

Sedan Just another blues släpptes så har jag jobbat på med nya låtar och skrivit en hel del, både låttexter men också en del poesi.
Allt jag skriver blir ju såklart oftast en låttext. Men jag gillar även att skriva en hel del citat och meningsfulla ord som betyder något för mig, och det jag vill förmedla till mina lyssnare.

Du släpper Alaska idag. Berätta lite om låten.

Alaska handlar om ganska liknande saker som Just another blues skulle jag säga.
Jag och mitt team har jobbat på Alaska länge under hela förra året både musikaliskt och annat, men jag skrev låten på en kväll för ungefär två år sedan.

Jag var i en väldigt jobbig period i livet och fick ut det på detta sätt genom att drömma mig bort till ett ställe där man kan få vara sig själv och känna av det organiska i naturen och alla djuren som inte kan tala tillbaka till en på samma sätt som människor gör.
Det jag menar är inte att jag kände såhär under endast den här perioden utan det jag vill säga i låten Alaska är någonting som jag har känt under en större del av hela mitt liv. Just att jag inte känner mig hemma någonstans och är väldigt vilsen i mig själv och i samhället.
Saker och ting som jag ifrågasätter, varför dom fungerar som dom gör och varför världen ser ut som den gör, men jag får liksom aldrig några svar. Endast en större tankebild om samhället och människan som individ.

Alaska har alltid varit ett ställe som jag har känt ett kall till på något sätt. Det känns liksom som att tiden står lite still där uppe, den vackra naturen och att platsen ligger väldigt långt borta från samhället.
Det är lite svårt att förklara men för mig handlar låten väldigt mycket om att komma bort till en plats där man kan andas och känna sig fri, dom stora frågorna som jag ständigt har inom mig och ständigt letar svar på kanske kan bli lite lättare att få besvarade om jag kunde åka bort i från stadens puls och alla normer och värderingar som samhället vill printa in i folks huvuden.

Inspirationen som jag fick när jag skrev Alaska var inte specifik utan som sagt är det tankar och funderingar som jag alltid har haft. Men det blir lite lättare att få ut det på papper när jag befinner mig i en väldigt jobbig period i livet som jag för tillfället gjorde då låten kom till.
En annan väldigt stor inspiration just gällande platsen Alaska, det kommer delvis i från en Tv-serie som hette Grizzly Man som är en verklighetsfilmad dokumentär om en man som flyttar långt upp i Alaskas skog och bosätter sig tillsammans med grizzlybjörnar och skapar en väldigt vacker relation med dessa djur.
Han lever i tält och filmar då sin vardag och sitt liv uppe i Alaska, Det var någonting väldigt vackert i det, trots att många uppfattade honom som galen.

Har du förresten varit i Alaska.

Jag har inte varit i Alaska men dit ska jag absolut! Det har alltid varit en plats som jag har velat besöka och kommer att göra inom en snar framtid.
Det kommer släppas en musikvideo till Alaska i början av sommaren, vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Den är under skapande just nu.
Och vem vet, jag kanske filmar några scener på plats i Alaska…

Vad kan vi förvänta oss av dig i det närmaste?

Det som kommer att hända nu under den närmsta tiden är att jag kommer att släppa en live-session-EP som vi kallar det, som filmats live med mig och några fantastiska musiker. Vi spelade in och filmade tre väl valda covers och det hela kommer att släppas nu under året låt efter låt. Vi kan kalla det Max John Avalon & Band.
Jag kommer också att att spela en hel del live nu till sommaren och förhoppningsvis bara mer mer framöver. Håll utkik på min ​Instagram​ där det kommer komma ut mer info om allt.

Slutligen. Nämn tre låtar som du lyssnat på mycket senaste tiden.

Tre låtar som jag har lyssnat på väldigt mycket under den senaste tiden är nog.

Thinking of a place med The War On Drugs
Sweet Angel med Jimi Hendrix
Northern Sky med Nick Drake

Det är väl dom tre låtarna som jag har lyssnat på mest dom senaste veckorna men jag lyssnar som sagt på musik varje dag och väldigt mycket olika artister och genrer så det är lite svårt att välja ut just tre stycken, men det skulle nog vara dom tre i så fall.

Missa inte: Du hittar även Alaska i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Max John Avalon
@Facebook

Comments are closed.

Send this to a friend