Fem bästa musiktipsen – vecka 17

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiden går så fort!
Sista helgen i April och snart är det sommar.
Så det är väl dags att lista fem låtar från veckan som jag tycker du ska lyssna på en extra gång för att det är väldigt bra.

The Lovers of Valdaro – Lost forever

Jo, men det är nästan lika förutsägbart som julafton den 24:e December att jag skulle älska detta. 80-tals doftande pop i ny skrud som låter nostalgiskt men ändå idag. Det är dramatiskt vemodigt, pulserande och helt underbart! Känns som ett pophopp för min del.

Georgia – Blonde to the bone

När vi ändå är inne på dramatisk pop. Blonde to the bone ger oss glammig-pop som känns som en kombination av Blondie och Florence + The Machine. Låten är inspirerad av Bowies Diamond dogs, så kanske inte så konstigt att jag går igång på detta. Refrängen är magisk och ett typexempel på låtar jag lätt faller för.

OX – Hidden

Bara introt med ukulelen får en att stanna till och verkligen vilja lyssna. Pulserande folk-pop med Göteborgskvartetten OX som ger en lovande start för den nystartade gruppen. Lägg sedan till en sjukt snygg video som nästan får en att tappa andan och du förstår att OX är något alldeles speciellt.

Elina – Wild enough

Efter att ha skrivit till artister som Zara Larsson, Astrid S och NEIKED släpper Elina här sin debutsingel Wild enough. En vacker pianobaserad poplåt där hon sjunger om sin inre konflikt kring hennes egna brister. Riktigt snyggt skulle jag säga och jag fick lite Tori Amos-vibbar av detta.

Sanningen – I stan (Shoreline)

Tänk att en av de mest uttjatade låtnamnen kunde få nytt liv med hjälp av pulserande och mörk elektronisk produktion och svensk text. (Låten är fortfarande bra, för man hör den ju aldrig. Men hela Spela Shoreline-konceptet har dragits kanske 500 varv för mycket). Men som sagt, det är Broder Daniels klassiker Shoreline som fått nytt liv och mening när Sanningen gjort en smakfull cover på klassikern.

För den bästa musiken hela veckan lång, ska du följa Alexed’s A-List för Apple Music och Spotify. Spellistan uppdateras flera gånger i veckan med ny bra popmusik.

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.