King of Trees – Tai Pan

King of Trees är en nybildad duo som består av Daniel Bengtson och Pelle Lindroth från Stockholm.
De har spelat i band som Pennebaker, Parken, New Rose och The Chrysler innan de nu slår sina påsar ihop för att skapa en duo.
Först ut är singeln Tai Pan som släpps idag. En skev popballad med drömliknande atmosfär som får sätta tonen på debutalbumet som släpps den 18:e Maj.

Jag bad herrarna svara på några frågor om sig själva och sin musik, som du kan läsa här:

Ni har spelat ihop i fler olika band. Men när träffades ni för första gången?

Vi bor båda i Årsta. Daniel driver en studio i Hjorthagen och jag bad att få komma dit och göra klart en Parkenskiva som jag höll på med för några år sen. Vi höll på ganska länge och när den var klar kände vi att vi borde fortsätta göra musik tillsammans. Så jag dök upp hos honom ibland när han inte hade massa annat och så skrev vi något och spelade in.

Vad fick er att tillslut starta upp detta musikprojekt?

Det blev ju mer och mer tydligt att vi hade ett band på halsen, som dessutom inte bildats på krogen utan i studion. När vi tog in Lars Skoglund och lät honom trumma över alltihop kändes det som att det var dags att börja fundera på att ge ut det. Det svåraste med hela projektet var att hitta ett namn som vi tyckte beskrev musiken på ett bra sätt. Vete fan om King of Trees gör det men vi gillade det båda två så då fick det bli det.

Om ni skulle beskriva King of Trees, vad skulle ni säga då?

Som musik som är skruvad, skev och otajt på sina håll men som också har många vackra stunder. Man ska inte riktigt veta vad som ska hända härnäst. Det kommer att låta grymt live också.

Er första singeln släpps idag. Berätta om Tai Pan.

Tai Pan var den första låten vi skrev, det gick på automatik och vi blev så nöjda med hur den blev att vi bara fortsatte sen. Så den är ju roten till hela albumet. Texten är alltid upp till lyssnaren att tolka. Det kanske är dumt att släppa en fem minuter lång ballad som singel om man är ett popband men den har en atmosfär som representerar skivan väldigt bra, drömsk men oroväckande.

Ni släpper även ett album den 18:e Maj. Är singeln en bra indikation på hur det kommer att låta, eller vad kan vi förvänta oss?

Det är ett typiskt debutalbum, superspretigt. Åtta låtar. Det som håller ihop dem är väl den där stämningen, vi valde bort låtar som kändes för poppiga snarare än tvärtom. Så vi har väl försökt styra mot något som var annorlunda än det någon av oss gjort tidigare. Låtarna skiljer sig åt på många sätt men vi står för dem allihop till 100% och har vaskat det som inte känts helt rätt. Inga fillers.

Finns det något mer vi bör hålla utkik efter under närmaste tiden så som livespelningar eller annat från er del?

Ja till när skivan släpps tänker vi ha ett liveband redo för att spela ute så mycket vi kan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "King of Trees – Tai Pan" A few seconds ago

Comments are closed.