Intervju: Linn Stigsson Stern från Very Addictive är Strn och släpper debutsingeln Blue

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Blue är debutsingeln med Strn. Ett nytt musikprojekt av Linn Stigsson Stern, som även är med i DJ och producentduon Very Addictive.
För mig är låten snyggt producerad med ett pulserande och suggestivt beat som förstärks av ett viss vemod i sången som jag alltid uppskattar i en bra låt. Jag kände att detta var såpass intressant att jag bad Linn berätta lite mer om nya projektet:

Varför valde du att starta ett soloprojekt?

För ett och ett halvt år sedan kom jag tillbaka från Bali. Jag var dels heartbroken och dels så befann sig min bästa vän Fredrika (som jag har producent/dj-duon Very Addictive ihop med) kvar där. Jag trodde inte att hon skulle komma hem, så jag började jobba på eget material som dels hade legat och samlat damm i massa mappar. Till slut blev det Cold desert och Blue.

Om du skulle beskriva Strn, vad skulle du säga då?

Haha, Joakim Alfvén (I see red), som har hjälpt mig att få min prod att låta fetare, sa att mina nya låtar som jag jobbar på låter lite som Monica Zetterlund, The Knife och Lana Del Ray. Men överlag är det väl ganska emo och självcentrerat. Deep, dark and emotional?

Kommer Very Addictive fortfarande att vara aktivt?

Fredrika kom ju som tur var tillbaka från Bali och Very Addictive är mer aktivt än någonsin. I går värmde vi för Dixon på Berns och i sommar spelar vi bland annat på Summerbursts Love Affair-scen. Vi släppte just en ny låt med Özgür Can som heter Number one, (han har även gjort en grym acidremix av Blue), och den 6:e kom en vinyl ut med Oskar SzafraniecGel Abrils nya label Closed Circuits. Vi jobbar även på nytt material…

Du debuterar med Blue. Berätta lite om låten.

Man kan väl säga att jag skrev den som terapi efter att mitt exs ex dök upp och var sex månader gravid. Det var som att mitt liv var en riktigt, riktigt usel och klyschig Hollywood-film. Jag crashade ganska hårt, men det blir ju bra igen. Även om det tar lite tid. Det jag har lärt mig är att man måste låta sorg få ta sin tid. Jag hoppas ändå att man lyssnar och känner typ lite… hopp?

Vad kan vi förvänta oss av Strn i den närmaste framtiden?

Just nu så försöker övertala min vän Marcus i Honeymilk att göra en duett med mig. Tänk dig Gotye och Kimbra. Det är tänkt att bli en sommarsingel. Om inte jag och Fredrika åker iväg på europaturné med Very Addictive kommer det kanske även en liten EP i höst. Jag vill nog mest bara göra min grej… och om någon där ute gillar och vill lyssna – så är jag bara grymt tacksam.

Missa inte: Du hittar även Blue i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Strn
@Instagram

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.