Kant följer upp debuten Rosor är röda med 7 Sekunder

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Kant är ett indiepopband från Uppsala som debuterade med singeln Rosor är röda i början av året. För att göra debuten extra fin beslutade de sig för att skänka 100 kronor för varje 1000 stream till välgörenhet. Något som resulterat i över 1000 kronor för en bra sak än så länge.

Nu är det dags för syskonen Gabriel och Simon samt Anders att följa upp med singeln 7 Sekunder. En låt som handlar om att ta vara på det du har, för inget varar för evigt. Allt förpackat i en vemodig poplåt som lyfts av ett förträffligt snyggt arrangemang.

Jag tog ett litet snack med bandet för att lära känna dem lite bättre.

Hur är läget med er idag?

Jo, det är bara bra tack.

Gabriel och Simon, ni är ju syskon. Vad fick er att vilka starta ett band ihop?

Musikintresset har funnits hos oss båda sedan tidig ålder. Efter att vi träffat en annan likasinnad person så startade vi vårat första band. Gick tyvärr inte vägen, men det var det som fick oss fast för att spela i band.

Är det en fördel eller nackdel att jobba ihop som syskon.

Det är väl på ett sätt både och. Fördelen är ju att vi är likasinnade och har snarlika idéer, vilket ofta resulterar i snabba och effektiva beslut.
Nackdelen är väl egentligen densamma. Att det inte finns någon som tänker utanför våra banor. Men då är det tur att vi har Anders, haha.

Hur träffade ni Anders?

Vi träffade Anders genom musiktävlingen Musik Direkt.

Vilka artister inspireras ni av som grupp?

De artister vi blir mest inspirerade av skulle nog vara Ted Gärdestad, Tomas Ledin och Matchbox 20.

Vem gör vad i bandet?

Jag (Simon) sjunger och spelar bas, Gabbe lirar gitarr och Anders trummar på trummorna.

När ni släppte debutsingeln Rosor är röda valde ni att ge 100 kr för varje 1000 stream till välgörenhet. Vad fick er att göra denna fina gärning och hur har det gått?

Varför vi valde att göra detta är för att vi kände att vi vill kunna göra det vi älskar och samtidigt bidra med något till samhället.
Det har gått jättebra! Drygt två månader sedan låten släpptes och jag och Gabbe har lyckats donera 1100 SEK, och det tycker vi två är helt fantastiskt!

Kommer ni fortsätta skänka pengar till välgörenhet genom er musik?

Det kommer vi göra. Planen är att kampanjen går över från Rosor är röda till 7 Sekunder, så att ingenting kommer ändras utan vi kommer hålla igång det, fast på den nya singeln.

Nu är ni aktuella med singeln 7 Sekunder. Berätta lite om låten.

Gabriel skrev texten tidigt på morgonen efter en alldeles för lång kväll ute med Anders. Bandet satte sedan ihop musiken dagen efteråt. Låten försöker förmedla att du ska ta vara det du har, för tråkigt nog, varar ingenting för evigt, hur mycket en skulle vilja. Det är just denna känsla låten ämnar att ta fram.

Vad kan vi förvänta oss av er under året?

I April kommer nästa singel Fortsättning följer att släppas, och vi jobbar även med att få fram en EP till sommaren. Så det är mycket på gång just nu. Samtidigt har vi ett par spelningar här och där under tiden!

Slutligen, hur ska ni fira släppet idag?

Vi kommer fira med en spelning på Costeau i Uppsala som ett releasegig eller vad man ska säga. Sen kanske ett glas champagne om vi känner oss rediga nog!

Missa inte: Du hittar även 7 Sekunder i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Kant
@Faceboook


Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.