Efter att ha varit borta från rampljuset i nästan tre år släppte Midnight Boy singeln Bombay Haze i höstas. Låten följde då upp Don’t say no som han tävlade med i Melodifestivalen under 2015.

Följ på Apple Music

Detta är dock en väldigt speciell vecka för sångaren Johan Daun Krafman, som är mannen bakom Midnight Boy. I helgen blev han far för första gången och idag släpper han singeln Hold on. En låt dedikerad hans son, som han skrev efter att de blivande föräldrarna fick se sin son första gången via ultraljud.

Midnight Boy berättar:

Hold On handlar om mina känslor inför att bli pappa. Hela första versen är egentligen som ett kortare dagboksinlägg från vårt ultraljud. Det var en väldigt omtumlande upplevelse på ett fint sätt. Många blivande föräldrar kan nog känna igen sig.

När vi fick veta att vi skulle få barn i juni förra sommaren kändes det väldigt kul, men också helt surrealistiskt att det faktiskt fanns något där i magen som skulle komma ut åtta månader senare och förändra ens liv för alltid. Det är svårt att ta in och antagligen är det väl inte förrän det verkligen sker som man förstår.
Sen kommer de där första veckorna och de var ganska jobbiga då min fru mådde väldigt dåligt och man vet ju inte heller om det kommer att gå vägen. Tanken på att allt det där kan vara förgäves är verkligen ångestfylld. Så när barnmorskan visade något som rörde sig därinne och vi fick höra hjärtat slå blev det väldigt speciellt. Som att man först då fattade att det var på riktigt. Jag hade inte direkt förväntat mig att jag skulle reagera på något särskilt sätt men det var mycket känslosamt.

Jag skrev en låt om det direkt när jag kom hem. Det tog typ 1 timme innan jag skrivit allt utom andra versen som jag ville vänta med. Ett personligt rekord tror jag.
Låten uppfattas nog som ganska annorlunda mot det jag gjort tidigare som Midnight Boy, men det hade känts oärligt att inte släppa den av den anledningen. Den är såklart tillägnad vår blivande son och jag hoppas att han kommer att tycka om den i framtiden. För mig är den ett minne av det som på sätt och vis var vårt första möte och av alla känslor det väckte, blott början på insikten om hur starkt de kan kännas när hjärtslagen smittar av sig.

Missa inte: Du hittar även Hold on i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Midnight Boy
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011