Artisten Cebratrack gör episk artpop. Hennes vision är att kombinera det organiska, så som röster och annat, med det elektroniska. Själv har hon inspirerats av artister som Björk och Susanne Sundfør, så redan där känns Cebratrack väldigt spännande skulle jag säga.

Nordiska Favoriter

Själv säger sångerskan:

”Min dröm är att du ska vilja nynna med redan första gången du hör någon av mina låtar samtidigt som du ska höra nya saker varje gång du lyssnar. Lite som en affisch med massvis av detaljer som jag hade i taket över min säng när jag var liten. Varje gång jag såg upp såg jag något nytt.”

Idag släpper hon singeln Universe, en låt som handlar om frustrationen i att inte passa in. Allt inlindad i mörka beats och experimentellt arrangemang som får mig att tänka på The Knife.

”För mig handlar Universe om att man gjort sig mindre än man egentligen är. Något jag tycker verkar vara en ganska vanlig upplevelse för många tjejer och kvinnor. Att man liksom inte får vara flera saker samtidigt eller ta plats. Man kan anses mindre attraktiv och få höra att – man skrattar för högt eller inte borde ha på sig det ena eller det andra. I mitt liv har det i alla fall varit något jag upplevt, inte minst i nära relationer som ung vuxen, innan jag fattade att man inte behöver finna sig i allt det där!”


Cebratrack
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011