En intervju med Agnes G som nyligen släppte sin cover på Don’t you want me

Pinterest LinkedIn Tumblr +

För några veckor sedan släppte Agnes G sin debutsingel, en cover på Human Leauges klassiska synthpoplåt Don’t you want me. I Agnes version var låten mer uppdaterad till dagens tropiska sound och kändes som klippt och skuren för dansgolven.

Jag kontaktade Agnes G för en intervju, så vi kunde lära känna artisten lite mer. Jag menar, har man den goda smaken att spela in en cover på just Don’t you want me, så är en intervju given.

Vem är Agnes G?

Jag är en 19 årig debuterande artist bosatt i Stockholm som sjunger och skriver.

När kände du att du ville satsa på musiken? 

Jag har vuxit upp i en kreativ familj, där musiken alltid haft en självklar plats. Jag började tidigt spela piano och sjöng ständigt. Sedan uppträdde jag i alla sammanhang på de skolor jag gått, även i New York när vi bodde där. Jag fick stort gensvar av mina lärare och kompisar som på olika sätt betytt mycket för mig, det blev naturligt att bara fortsätta, inget hindrade mig.

Vilka artister inspirerar dig själv? 

Jag inspireras mycket av våra fantastiska svenska Tove Lo och Icona Pop. Men också av äldre artister som Francoise Hardy, Nancy Sinatra, Ted Gärdestad och en hel del 80-tal! Älskar Depeche Mode, Spandau Ballet, Simple Minds etc.

Varför valde du att göra en cover på just Don’t you want me? 

I och med att jag älskar musik från 80-talet och alltid känt mig hemma där kändes valet naturligt. Eftersom ingen cover gjorts på låten nyligen blev valet ännu lättare. Don’t you want me är enligt mig en genialisk låt, den är så träffsäkert enkel och samtidigt så uttrycksfull. Allt finns med, kärleken, vemodet, hjälplösheten och hoppet!

Hur gick ni till väga när ni skulle arrangera låten för att göra den till din version?

Jag och min producent Jarly lyssnade tillsammans, och kom fram till att vi skulle använda oss av pianot, då jag själv spelar piano kändes det naturligt men även modernare i kontrast till den tidstypiska synten i originallåten. Vi ville framförallt göra låten mer dansant och klubbig för att få den att låta som om den faktiskt gjorts idag.

Om du skulle göra en till cover på en låt från just 80-talet, vilken skulle det bli då? 

Hmm, jag skulle nog följa upp temat och se till att ingen glömmer mig haha, alltså skulle jag nog välja Don’t you forget about me (Simple Minds)!

När får vi höra en originallåt från dig? 

Nästa steg är att släppa eget material och jag hoppas att det sker redan nu i vår!

Vad hoppas du inför 2018? 

Inför 2018 hoppas jag att många uppmärksammar mig som artist och att jag hinner med allt jag vill göra, som att släppa fler singlar och kanske en EP innan året är slut. Men framförallt såklart att ni vill lyssna!

Slutligen, lista tre låtar som du lyssnar på extra mycket just nu. 

Just nu lyssnar jag på Eternal flame (The Bangles), Disco tits av Tove Lo och American teen (Khalid).


Agnes G
@Facebook       
    Bli en pop-hjälte!
Genom Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik, så fler kan upptäckas i bloggen.
-Tack så mycket!

Become a Patron!

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.