Melodifestivalen Örnsköldsvik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tänk dig att ett band som bygger på att parodisera en av de större genrer under Melodifestivalens historia är den som går direkt till final i kvällens deltävling. Det var precis det som hände när dansbandsparodin Rolandz snodde Felix Sandmans snygga och känslofyllda balad Every single day från en direktplats i finalen.

Samtidigt är jag inte förvånad. Robert Gustafsson lyckades på bara den korta stunden han var med i TV ta över hela programmet och leverera mer träffsäkra repliker än någon av de manusförsedda programledarna klarade av. Bara den bedriften kanske kan vara värd en biljett till finalen, men som sagt. Det vore roligare om den bättre låten fick biljetten.

Att Mariette tog sig till finalen utan att passera Andra Chansen var ju helt rätt och riktigt. Hon bevisar än en gång att hon är en fantastisk sångerska som verkligen strålar igenom TVn. Sedan skulle jag nog säga att For you var den svagaste av hennes tre låtar i tävlingen. Mycket av rytmerna kändes återanvända från tidigare år. Men för det ingen dålig låt och helt klart bäst ikväll.

Fortfarande imponerad av Felix framförande och låt. Snyggt och äkta, med mycket känsla. Killen sjöng ju bra och rent. (Vilket inte var en trend ikväll tyvärr). Om detta lyfter utanför tävlingen på Spotify, så känns en omstart av FO&O längre och längre borta.

Gillade Olivia Eliassons singel Never learn. Bra och modern, som klippt och skuren för att komma högt upp på Spotifys topplista. Dock att den aldrig riktigt lyfte för mig för att sticka ut helt, men definitivt värd en plats i Andra Chansen.

Tyckte jag sammanfattade programmet överlag här ovan med inlägget om hur Robert Gustafsson tog över programmet. Det stör mig att SVT på allvar tycker detta är bra underhållning. Att de inte vill ta åt sig av kritiken och komma med menlösa argument i nivå med att ”min mamma tycker i alla fall att detta är bra”. Det kanske svider att erkänna att man kört ett av landets starkaste TV-program i botten för att man är snål och oengagerad. Men att inte ta kritiken på allvar och ens vilja göra något åt detta är så respektlöst mot alla, inte minst artisterna. Alla kommer inte gilla all musik eller hela programmet. Det vet vi. Men någonstans borde det tilltala fler än ”mamma” som ändå inte vågar säga att det är fruktansvärt för att hon är snäll nog att inte såra ens känslor.
Jo, jag gillar att David Lindgren kan sjunga och trots allt är en ganska duktig programledare. Men här blir det för flamsigt, ofokuserat och dumt. Han känns för mycket som en övertaggad 10-åring som ska hålla i klassens timma och vill göra allt från att presentera och framföra alla sju låtar själv. Vi har lite högre krav på Sveriges största underhållningsprogram än att det ska kännas som klass 4A i Bollebygd tagit över det hela.

På det hela har vi fått ett flamsigt program, där tittarna väljer en parodisk låt att gå vidare för att vara en av de 12 låtar som vi uppenbarligen tycker borde representera landet i Portugal.
Jag har svårt att ens se det ironiska i detta.
Nu är det faktiskt bara Felix som jag verkligen kan heja vidare från Andra Chansen nästa vecka. Hoppas lite på Olivia också. Sedan kan det tyvärr kvitta.

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.