Tänk dig att ett band som bygger på att parodisera en av de större genrer under Melodifestivalens historia är den som går direkt till final i kvällens deltävling. Det var precis det som hände när dansbandsparodin Rolandz snodde Felix Sandmans snygga och känslofyllda balad Every single day från en direktplats i finalen.

Popmuzik Lover Patreon

Samtidigt är jag inte förvånad. Robert Gustafsson lyckades på bara den korta stunden han var med i TV ta över hela programmet och leverera mer träffsäkra repliker än någon av de manusförsedda programledarna klarade av. Bara den bedriften kanske kan vara värd en biljett till finalen, men som sagt. Det vore roligare om den bättre låten fick biljetten.

Att Mariette tog sig till finalen utan att passera Andra Chansen var ju helt rätt och riktigt. Hon bevisar än en gång att hon är en fantastisk sångerska som verkligen strålar igenom TVn. Sedan skulle jag nog säga att For you var den svagaste av hennes tre låtar i tävlingen. Mycket av rytmerna kändes återanvända från tidigare år. Men för det ingen dålig låt och helt klart bäst ikväll.

Fortfarande imponerad av Felix framförande och låt. Snyggt och äkta, med mycket känsla. Killen sjöng ju bra och rent. (Vilket inte var en trend ikväll tyvärr). Om detta lyfter utanför tävlingen på Spotify, så känns en omstart av FO&O längre och längre borta.

Gillade Olivia Eliassons singel Never learn. Bra och modern, som klippt och skuren för att komma högt upp på Spotifys topplista. Dock att den aldrig riktigt lyfte för mig för att sticka ut helt, men definitivt värd en plats i Andra Chansen.

Tyckte jag sammanfattade programmet överlag här ovan med inlägget om hur Robert Gustafsson tog över programmet. Det stör mig att SVT på allvar tycker detta är bra underhållning. Att de inte vill ta åt sig av kritiken och komma med menlösa argument i nivå med att ”min mamma tycker i alla fall att detta är bra”. Det kanske svider att erkänna att man kört ett av landets starkaste TV-program i botten för att man är snål och oengagerad. Men att inte ta kritiken på allvar och ens vilja göra något åt detta är så respektlöst mot alla, inte minst artisterna. Alla kommer inte gilla all musik eller hela programmet. Det vet vi. Men någonstans borde det tilltala fler än ”mamma” som ändå inte vågar säga att det är fruktansvärt för att hon är snäll nog att inte såra ens känslor.
Jo, jag gillar att David Lindgren kan sjunga och trots allt är en ganska duktig programledare. Men här blir det för flamsigt, ofokuserat och dumt. Han känns för mycket som en övertaggad 10-åring som ska hålla i klassens timma och vill göra allt från att presentera och framföra alla sju låtar själv. Vi har lite högre krav på Sveriges största underhållningsprogram än att det ska kännas som klass 4A i Bollebygd tagit över det hela.

På det hela har vi fått ett flamsigt program, där tittarna väljer en parodisk låt att gå vidare för att vara en av de 12 låtar som vi uppenbarligen tycker borde representera landet i Portugal.
Jag har svårt att ens se det ironiska i detta.
Nu är det faktiskt bara Felix som jag verkligen kan heja vidare från Andra Chansen nästa vecka. Hoppas lite på Olivia också. Sedan kan det tyvärr kvitta.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011