Darin – turnépremiär i Göteborg

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Efter sitt andra album på svenska åker Darin åter på turné runt Sverige. Första stoppet med albumet Tvillingen i bagaget är just här i Göteborg, staden som Darin tyckte var lite sämre under ett förhållande med just en person från Göteborg. Då hette det jävla Göteborg, och när Darin sjunger låten i dag stannar han upp efter första refrängen för att snegla lite på publiken och se hur reaktionen blir. Hade han förväntat sig en kränkt publik så var det definitivt inte kvällen för just det. Saken är den att det slår mig hur älskad Darin ändå är som artist och person. Visst, killen är sjukt ödmjuk – i alla fall de gånger jag träffat och pratat med honom. Men det är något mer. Han är någon som verkar uppskattas av alla och en artist som är svårt att tycka illa om. Visst, man behöver inte tycka allt han gör är fantastiskt, men det är svårt att tycka att Darin har en dålig röst. Sedan har du även det faktumet att han är otroligt charmig på scenen. Han är absolut ingen entertainer som tar för sig och gör en show även mellan låtarna. Men han är som sagt charmig, det kan kan komma långt på det också.
Som när han berättar om sitt val att starta eget skivbolag och verkligen satsade mer eller mindre allt han ägde på att släppa första svenska albumet Fjärilar i Magen, får han en lång och varm applåd av publiken.
När han sjunger sin sjukt snygga tolkning av Astrologen vill applåderna aldrig ta slut. Det blir med andra ord mycket kärlek i luften mellan publiken och scenen.

Konserten i sig bygger främst på hans två senaste album på svenska. Den gamla Idol-Darin får ta plats på låtarna Step up, What if I kissed you know, Nobody knows och det för mig lite udda valet av hans Coldplay-cover på Viva la vida. Men samtidigt. När man hör de gamla låtarna från Idol-produkten Darin kontra dagens mer intima och personliga blir det nästan en för stor kontrast. Det är ganska långt mellan Step up och Astronaut om man säger så. Nästan som två helt olika artister. Men samtidigt ska han ha all heder för att han inte gömmer sin egna historia. Det är ändå de låtarna som gjorde att han kan stå här idag och ta emot applåderna från publiken.

Jag tror inte Darin kunde drömma om en bättre öppning på sin turné. Som sagt, väldigt sällan som jag upplevt så mycket ömsesidig kärlek mellan publiken och scenen. Det var nog bra att han satsade allt på att gå sin egna väg för att blir mer personlig och framförallt än mer folklig. Det klär honom riktigt bra, måste jag säga.


Darin
@Facebook


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
8 / 10

Med en magisk röst och två älskade album på svenska i bagaget, charmar Darin hela Lisebergshallen. Det är sällan det är så mycket kärlek i luften mellan publik och scenen, men detta bevisar verkligen vilken folkkär artist Darin blivit.

  • User Ratings (5 Votes) 7
Share.

Comments are closed.