Men se där. En kvinna till final. Jessica Andersson fick följa med Martin Almgren till finalen och spräckte nollan efter två veckor med bara segrande killar.
De två andra kvinnorna denna vecka föll ganska hårt dock. Barbi Escobar föll på ett skakigt framträdande och en ganska intetsägande låt. Helt rättvis måste jag väl säga.

Popmuzik Popcast

Jag hade dock hört mycket om Dotter inför veckan. Jo, jag tycker hon är grym och Cry är en bra låt. Men den saknar det som jag själv tycker är viktigast, en melodi. Det är modernt (kanske en av de mest moderna låtarna under hela ferstivalen), men underskatta inte betydelsen av en bra melodi. Inte bara i sången utan även i arrangemanget. Detta var för mycket beats och för lite hjärta. Så även om jag gillade det jag hörde tyckte jag inte det var all that. (I alla fall inte efter en lyssning). Vilket jag tycker är synd. Jag hade gärna gått igång mer på detta än jag gjorde. Men visst, jag hade allt tyckt att hon borde fått platsen i Andra Chansen istället för Moncho.

Av de två spanska bidragen var det definitivt Mendez som drog det längsta stråt – även om båda kom till Andra Chansen.
För mig var Havet är djuptCuba Libre ganska menlös och känns otroligt chanslös i gallringsomgången.

Att Martin Almgren gick vidare med sin ganska anonyma A Bitter Lullaby kändes väl ömsom orättvist samtidigt som det kändes givet. Han har en bra röst men allt är lika spännande som ett hålslaget A4-ark. Men med tanke på konkurrensen idag så fanns det tyvärr inte så mycket annat att skicka.
Inte ens Jessica Anderssons milf-pop fick igång mig denna veckan. Det var en ganska medelmåttig poplåt som kändes ”om vi ska göra schlagerpop för 2018, hur tror vi det låter då?”. Jo, jag tyckte väl den var kul, men tror knappast jag kommer lyssna sönder på låten när den släpps nästa lördag. Det var nog mer att det faktiskt var en poppig låt som tog en kvinna direkt till finalen som var det bästa med den.
-Fan vad negativ jag låter i dag, men tyvärr. Det var inte det starkaste startfältet. Kalle Moraeus orkar jag inte ens kommentera. Men antar att SD har en ny låt till spellistan inför valvakan till höst…

Programmet då.
Tja, jag tyckte det började bra med musikalen Livet, en dröm. Det kändes som nu-kanske-de-höjer-detta-ett-snäpp och framförallt får David Lindgren i rätt forum. Men det tog inte lång tid innan de lyckades göra allt random igen och bara slänga ut saker utan plan eller någon direkt idé. Det kändes nästan värre i dag än tidigare veckor.
SVT verkar ha helt slutat att egentligen bry sig om programmet om jag ska vara ärlig.
”Vi har tittarna, så vi behöver inte lägga pengar eller energi på detta”. Det är väldigt trött och oengagerande och två säsonger i rad med halvhjärtat engagemang i manus och regi måste kosta nu. Visst, de kommer säkert ha tittarna, men de hade de även under 90-talet när folk slentriantittade mer än engagerade sig. Det vore synd om luften går ur Mello-sverige, men samtidigt vore det kanske lika bra. För det ska inte löna sig att inte bry sig som producenterna gör just nu. Då är man värda flyende tittare. De kraftigt sjunkande rösterna idag skulle kunna vara en del i det, samt det svaga startfältet.

Så nej. Inte den bästa kvällen för Melodifestivalen tyvärr. Blekt startfält och ganska oengagerande program. Vågar nog inte hoppas på något bättre nästa vecka. Men kommer definitivt att se. Inte för SVTs skull, utan för att det ändå är en del bra artister som är med.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.