Mavrick har hittat det roliga i musiken igen. Här berättar han om nya singeln Kids.

Med singeln Remedy slog Mavrick igenom stort och blev hyllad av musikbloggare över hela världen. Det dröjde inte länge innan han blev signad till Universal Music och den där skivkontraktsdrömmen gick i uppfyllelse. Efter EP:n Funeral 2016 blev det dock ganska tyst om artisten…

Men nu är Mavrick – eller Marcus Sennewald, som han egentligen heter – tillbaka med den lekfulla singeln Kids. Det är första singeln efter att han brutit med det stora skivbolaget för att än en gång få göra musik på sitt sätt och med sina regler. Till singeln har han även släppt ett TV-spel där man ska kämpa mot pengagiriga skivbolagsmänniskor. Kul litet spel med härlig 8-bitar-känsla. Du kan själv testa spelet här.

Jag bad Mavrick svara på en knippe frågor om livet som osignad artist och om nya singeln Kids.

Hur är läget med dig idag?

Allt är bra fast genomfruset. Är i Sydkorea och jobbar med vinter-OS och det är helt absurt kallt.

Varför valde du att lämna Universal för att bli helt indiependent igen?

Fanns många anledningar men den viktigaste var att jag hade tappat bort mig själv och varför jag gör musik. Jag var inte lycklig helt enkelt!

Vad tycker du är utmaningen med att nu vara osignad?

Klart att de stora skivbolagen sitter på en ekonomi och ett kontaktnät som inte en ensam indiependetartist gör men det var viktigt för 10 år sedan. Nu kan alla göra sin musik utan att det behöver kosta skjortan och det går att få tag på mailadresser till nästan vem som helst. Jag tror att en persons brinnande drivkraft kan ta saker mycket längre än en suits bekväma vardagslufs.

Ny singel ute nu. Berätta lite om Kids.

Kids är ett anthem för orättvisor. En varning till de som bestämmer. Er makt är inte konstant och tro inte för en sekund att vi har glömt vad ni gjort när vi kommer och tar över.
Jag hoppas och tror att vår generation, som står näst på tur att besitta maktpositioner i världen har lärt sig av vad som hänt och bygger ett samhälle och en värdegrund där man hjälper varandra och inte gör skillnad på människor.

Låten har även fått ett 8-bitars doftande spel också. Hur föddes idén till det?

Jag ville göra något annorlunda och roligt i samband med min ”skilsmässa” och hade en idé om en story för ett spel. Men om jag ska vara ärlig trodde jag aldrig att det skulle bli så här bra. Tomas och Samuel som har förverkligat min idé och gjort spelet är mina gudar! Det är gjort med otroligt mycket värme och humor och jag tror att folk på skivbolagen sitter och spelar det i smyg och väntar på att få sig en regnbågsdos av lycka.

Vad kan vi förvänta oss av dig under 2018?

Man kan förvänta sig massa ny musik som levereras med ett helt nytt självförtroende och med en genuin glädje som jag hoppas lyser igenom.


Missa inte: Du hittar även Kids i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Mavrick
@Facebook

Comments are closed.

Send this to a friend