Hogland berättar om nya singeln Someone new

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Someone new är senaste singel med den svenska houseproducenten Hogland. En upplyftande klubbsingeln som både höjer stämningen på dansgolvet och i våra spellistor. Låten följer bland annat upp singlarna The Edge, Ruled the world och Obsessed från i fjol och blir alltså Hoglands första nedslag under 2018.

Jag bad den Växjö-baserade producenten berätta lite om sig själv, så det är bara att kasta dig över intervjun här:

Så, vem är Hogland?

Jag heter Linus Höglund och är född 1997. Jag är från Tullinge utanför Stockholm men flyttade ner till Växjö i somras för att plugga ekonomi på Linnéuniversitetet men så fort tid finns så sitter jag och producerar musik.

När började du producera musik?

Jag började producera musik när jag var 14-15. En kompis till mig visade musikprogrammet FL Studio och jag fastnade direkt för det och så fort jag behövde hjälp så ringde jag upp kompisen på Skype och bad han förklara hur man skulle göra. Jag spenderade och spenderar fortfarande sjukt mycket tid framför Youtube och andra hemsidor för att hela tiden lära mig mer om musik. Det kan vara allting i från klipp på som handlar om hur man använder en speciell reverb-plugin till klipp som handlar om hur man får till ett visst ljud.
Efter att jag producerat i ca 2 år så försökte jag mig på att göra min första egna låt, The Night hette denna låt. Låten släpptes och gick mycket bättre än jag förväntade mig och låten tog en tredje plats på den svenska virallistan på Spotify. Ett tag efter detta kontaktade jag skivbolaget TGR Music Group och jag klickade direkt med dom och signade ett kontrakt med dom. Sedan dess har jag bara fortsatt att försöka släppa låtar kontinuerligt och har över 1 miljon streams per månad på Spotify vilket jag är så sjukt tacksam över!

Vilka artister inspirerar dig?

Det finns så sjukt många artister som inspirerar mig. Det är artister från alla olika genrer som t.ex. hiphop, melbourne bounce, grime, tropical house och ja allt möjligt egentligen. Men om jag ska ta och välja ut några favoriter inom min genre skulle jag säga Avicii, Throttle, Diplo, Skrillex, Don Diablo, Garrix / Area21, Kygo och många mer. Lättare sagt än gjort att välja ut artister som inspirerar mig, haha.

Berätta lite om arbetet bakom Someone new.

Jag hade en idé om att försöka kombinera lite chill house med future bass och trap och ändå få det melodiskt. Det är nog alltid mitt mål egentligen, att få det melodiskt. När jag till slut hade fått ner dessa idéer på datorn så att det lät ungefär som jag ville så började jag leta efter en sångare och jag visste direkt att jag behövde en kvinnlig sångare med en unik men ändå poppig röst. Då kom jag att tänka på Nora Hedin. Jag hade hittat henne via en vän som också producerar musik som hade gillat eller delat hennes klipp på instagram eller facebook, kommer inte riktigt ihåg hur det var men något liknande. Jag skrev till henne och skickade instrumentalen och frågade om hon var intresserad av att sjunga på låten och hon svarade sjukt glatt att hon var supertaggad så sen satte vi igång med vokalerna. Hon skickade lite idéer på melodier till sång, jag kom med feedback, jag skrev lite text och hon kom med feedback och så gick det, fram och tillbaka och till slut kände vi att vi hade en riktigt fet låt och ja, Someone new är resultatet av samarbetet.

Vad kan vi vänta oss av dig under året?

Fler låtsläpp än tidigare år och släpp kontinuerligt under året. Större satsningar. Mer aktivitet på sociala medier. Remixer på olika artister osv. Finns en hel del planerat som jag verkligen ser fram emot! Det gäller bara att få tid till skolan och universitetet också men hittills har det gått bra så jag ser inte varför det inte skulle fortsätta likadant!

Nämn tre låtar som du lyssnar extra mycket på just nu.

Den första låten är Skrillex låt Would you ever med Poo Bear. Är så sjukt imponerad av hela låten att jag inte ens kan nämna en specifik del i låten haha!

Den andra låten jag konstant lyssnar på är Tyron Hapis låt Anyway. Älskar gitarren i introt, övergången där trummorna kommer in, övergången till builduppen och droppet också. Att Tyron får till sånt sjukt bra gung, älskar den!

Den sista och tredje låten är These days med Macklemore, Rudimental, Jess Glyne och Dan Caplen. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den, texten är så sjukt bra, pianot också och ja, shit vad bra den är!


Missa inte: Someone new är även med i spellistan Dance för Apple Music och Spotify.

Hogland
@Facebook


Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.