Camila Cabello – Camila (Recension)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
7 / 10

Det är mycket pengar bakom Camila Cabellos debutalbum, men vi får ett bra album med en hel del starka poplåtar som är skapta att tillfredsställa en bred publik och många spellistor.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Med singlarna Havana och Never be the same sätter den amerikanska sångerskan en ganska hög ribba på debutalbumet som rätt och slätt heter Camila. Cabello var ju tidigare med i gruppen Fifth Harmony och har efter att hon hoppat av karusellen ett eget skivkontrakt med Simon Cowells skivbolag Syco Music.

Som vanligt när det kommer till artister skivbolag pumpar in pengar i för att de verkligen – VERKLIGEN – ska bli stora i en tid när folks intresse för musik är ungefär en vecka, så har Camila en armé låtskrivare och producenter bakom sig.
Åtta producenter och 33 låtskrivare ska se till att en och annan låt hamnar i våra spellistor. Bland annat hittar vi Skrillex och Pharrell Williams bland namnen, men även Noonie Bao är med och skapat magi på just singeln Never be the same.

En amerikan med rötter på Kuba är ju som klippt och skuren för den amerikanska marknaden. Låtarna har latinamerikanska influenser men även stor portion av pop och R&B. Resultatet är 10 bra poplåtar. Visst, det är kanske inte 10 låtar som skapar musikhistoria. Men de är välsvarvade och formade efter dagens pop-mall utan att bli för klichéaktiga eller alldagliga. Bästa är ju ändå singeln Never be the same, men även balladen Something’s gotta give är sådär sticker-ut-nice tycker jag. Så jo, Simon har fått valuta för pengarna här, och vi har fått ytterligare ett popalbum att sätta till samlingen av måste-plattor för 2018.
Bra jobbat alla.


Camila Cabello
@FacebookSom läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.