Volvo fortsätter att kombinera snygga reklamfilmer med läckra tolkningar av låtar. Vi minns ju alla Amanda Bergman när hon tolkade Vintersaga för bilmärket och vilken succé det blev.

DOLBY ATMOS

Nu gör Jennie Abrahamson en filmisk och väldigt Vangelis-doftande tolkning av låten My favorite things från musikalen The Sound of Music.
Resultatet är snyggt suggestivt och i mona öron helt magiskt.

Jennie berättar:

”Jag blev ganska förvånad när jag hörde att det var den här låten de ville att jag skulle pitcha på. När jag tänkte på originalets glada helylle-vibb kände jag att jag skulle behöva dra låten ganska långt åt mitt eget håll för att kunna sjunga den på ett genuint sätt, för lyssnarna hör om det kommer från hjärtat eller inte. Sedan fick jag se det första tecknade utkastet till det som senare blev filmen, och kände direkt att det verkligen fanns utrymme att göra låten till min; addera lite mörker och drama, lite elektronik, en högt flygande sångtagning och kanske, om man så vill; lite norrländskt vemod. Melodin i den här låten är så stark och tydlig, och kommer kännas igen av alla som någonsin har hört den, oavsett hur man klär den. När vi väl satte oss ned för att testa att jobba med låten gick det både snabbt och intuitivt att hitta till den här versionen, och det känns alltid som ett bra tecken när det kommer naturligt och inte behöver tvingas fram.”

Här kan du se reklamen och höra låten.

Jennie Abrahamson
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011