Anna Bergendahl – Vice / Broken Melody

Anna Bergendahl är tillbaka.
De senaset åren har hon fokuserat på läkarstudierna samt engagerat sig som goodwill-ambasadör för FN, så musiken har fått stå undan. Men nu är hon tillbaka med två nya låtar.

Singlarna Vice och Broken Melody har sångerskan skrivit tillsammans med Anders Pettersson och David Lindgren Zacharias och denna gång har sångerskan fått ta större ansvar i studion.

– Jag har egentligen alltid vetat vad jag vill göra, men det kan vara svårt som ung kvinna i den här branschen att våga säga vad man tycker. Jag vande mig vid att pleasa andra hela tiden och ville inte trampa någon på tårna, berättar Anna Bergendahl och fortsätter.

– Jag har verkligen fått tillbaka glädjen med musiken. Det hörs. Jag har också fått möjlighet att jobba med personer som faktiskt lyssnat på mina åsikter och som tycker att min vision är viktig. Producenten Anders Pettersson sa till mig “DU måste driva det här och det måste vara DIN vision vi följer”. Det var som ett uppvaknande för mig. Efter det började jag stå upp för mina åsikter. Det blev kanske lite jobbigt för de andra i studion när det blev mer diskussioner, men det är trots allt jag som ska stå för musiken i slutändan.

Vice är för mig den mer poppiga låten av de två, och den som jag gick igång mest på. Samtidigt är det en mörkare berättelse bakom den annars så upplyftande produktionen.
Här berättar Anna hur det är att leva med panikångest. Hon beskriver det som att ha sitt hjärta i ett skruvstäd (“vice” på engelska) och sjunger om hur det är att ena dagen känna sig kompetent och självsäker för att nästa ramla ihop, tyngd av ångest och allmänmänskliga existentiella frågor.

Broken Melody gästas av tre medlemmar ur Tensta Gospel Choir och tar upp existentiella frågor.

– Låten handlar om att försöka hitta mening i en tillvaro där man har möjlighet att bli vad man vill, men samtidigt inte vet vad man vill. Så vi söker hjälp utifrån, kanske i form av gud, kärlek, terapi, droger eller något annat. Man kan behöva höra en melodi, även om den är trasig, säger Anna Bergendahl.

Anna Bergendahl
@Facebook


Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Anna Bergendahl – Vice / Broken Melody" A few seconds ago

Comments are closed.