Anna Bergendahl är tillbaka.
De senaset åren har hon fokuserat på läkarstudierna samt engagerat sig som goodwill-ambasadör för FN, så musiken har fått stå undan. Men nu är hon tillbaka med två nya låtar.

Skicka in din musik

Singlarna Vice och Broken Melody har sångerskan skrivit tillsammans med Anders Pettersson och David Lindgren Zacharias och denna gång har sångerskan fått ta större ansvar i studion.

– Jag har egentligen alltid vetat vad jag vill göra, men det kan vara svårt som ung kvinna i den här branschen att våga säga vad man tycker. Jag vande mig vid att pleasa andra hela tiden och ville inte trampa någon på tårna, berättar Anna Bergendahl och fortsätter.

– Jag har verkligen fått tillbaka glädjen med musiken. Det hörs. Jag har också fått möjlighet att jobba med personer som faktiskt lyssnat på mina åsikter och som tycker att min vision är viktig. Producenten Anders Pettersson sa till mig “DU måste driva det här och det måste vara DIN vision vi följer”. Det var som ett uppvaknande för mig. Efter det började jag stå upp för mina åsikter. Det blev kanske lite jobbigt för de andra i studion när det blev mer diskussioner, men det är trots allt jag som ska stå för musiken i slutändan.

Vice är för mig den mer poppiga låten av de två, och den som jag gick igång mest på. Samtidigt är det en mörkare berättelse bakom den annars så upplyftande produktionen.
Här berättar Anna hur det är att leva med panikångest. Hon beskriver det som att ha sitt hjärta i ett skruvstäd (“vice” på engelska) och sjunger om hur det är att ena dagen känna sig kompetent och självsäker för att nästa ramla ihop, tyngd av ångest och allmänmänskliga existentiella frågor.

Broken Melody gästas av tre medlemmar ur Tensta Gospel Choir och tar upp existentiella frågor.

– Låten handlar om att försöka hitta mening i en tillvaro där man har möjlighet att bli vad man vill, men samtidigt inte vet vad man vill. Så vi söker hjälp utifrån, kanske i form av gud, kärlek, terapi, droger eller något annat. Man kan behöva höra en melodi, även om den är trasig, säger Anna Bergendahl.

Anna Bergendahl
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011