Max John Avalon är en 23-årig musiker, som med sitt tidlösa sound av urban folk blues trollbinder oss med sina låtar.

Popmuzik Lover Patreon

Musikaliskt är Max John Avalon som en koppling mellan gamla tiders uttryck och den yngre generationens rastlöshet. Med sin karaktäristiska röst och en blandning av eget material och tolkningar söker han ständigt efter någon slags själ i en bransch som tycks gått vilse och glömt bort sitt ursprung.

Max John Avalon är uppvuxen i Spånga men flyttade som 12-åring till Dalarna där han upptäckte artister som BB King, Nick Drake, Jimi Hendrix och Bob Dylan. Artister som format både honom och hans musik.

Nu är han aktuell med singeln Just another blues vars video har premiär här i bloggen idag.

Max berättar:

För mig så handlar den här låten om väldigt mycket. Den handlar om känslan av att vilja fly men samtidigt stanna, att man vill känna av smärtan och hitta sig själv i den.
Inte låsa in sig bakom nån fasad och stöta bort det svåra och obehagliga, utan istället känna och lita på känslan,
känslan av hopp och tro i en undran om man ska kunna hitta sig själv i musiken.
”So give me just another blues” – ge mig mer smärta, jag kan hantera det! Låten är som ett rop på hjälp, samtidigt som den för mig handlar om utanförskap och att inte riktigt hitta sin plats.

Max John Avalon
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011