Lost & Found är namnet på duon The Fringes EP som nyligen släpptes. Duon består av Lisa Frangeur och Jonas André och deras musik hämtar inspiration från 80- och 90-talet.
En av låtarna på EP:n som jag tyckte stod ut extra mycket var I bleed. Låten spelades in under attacken på Drottninggatan i Stockholm i April. Resultatet är dock en helt magisk poplåt som bygger snyggt mot den stora refrängen.

Skicka in din musik

Jag bad Lisa skriva några ord om arbetet med låten:

”Denna låt var starten på vårt samarbete som nu mynnat ut i EP:n Lost & Found. Jag hade delat en demoversion med Jonas som börjat mejsla ut ett ljudlandskap medan jag slipade på text och melodi.
Vi bor 50 mil ifrån varandra, så en helg i april åkte jag till Stockholm för att lägga sång och vi hade precis kommit igång att arbeta när vi gång på gång avbröts av sirener utanför fönstret som läckte in i mikrofonen. Simultant med detta började sms regna in hos oss båda. “Är du ok?” “Snälla säg att du är ok” och liknande. Vid en snabb koll på sociala medier och i nyhetsflöden förstod vi att en terrorattack precis inträffat på Drottninggatan. Alla övriga planer denna helg fick ställas in och istället blev vi kvar i studion i en bubbla av fokus och arbetade vidare på det som kom att bli I bleed. En låt som vill ställa de stora frågorna om det ofattbara.
Vi vill förmedla känslan av tyngd, mörker och hopplöshet då vi tror att vägen till läkning är att tillåta sig att bada i detta tillstånd och på så sätt hitta vägen igenom.”

The Fringe
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011