Feivel – Silent night

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Dags för lite julmys här i bloggen – och just jul gillar jag ju väldigt mycket.
Det är Feivel som gjort en tolkning av en av våra mest klassiska jullåtar Still natt, och här gjort om den till sin egna. Framförallt har hon tagit låten in i 2000-talet i känslan med en text som verkligen berör.
Jag bad Feivel svara på en knippe frågor om julen och låten, som du kan läsa här.

Vad är det bästa med julen?

Adventstiden! Hela december och allt mys och pyssel inför julafton. Jag tycker mer om uppladdningen inför jul än själva julafton. Älskar att baka, bygga grejer och fixa fint och sånt, så december är en väldigt bra månad för mig. Dessutom är det härligt att det är så mycket fokus på att vara med folk man gillar, mysa och vara snälla mot varandra.

Vilken jullåt är din favorit?

Jul, jul, strålande jul.

Hur mycket mod krävs det att göra en låt som heter Silent night, som inte är DEN versionen?

Jag har nog inte tänkt på att det skulle vara modigt. Men nu när ni säger det fattar jag. Det är ju typ som att gå in framför idoljuryn och sjunga nån Witney Houston– eller Celine Dion-låt. Stora skor att fylla! Ehehe… ja. Hrm. Det kanske var tur att jag skrev låten utan den här frågan väckt i skallen, för då hade det kanske inte blivit nåt!

Berätta, hur kom låten till?

Jag satt vid mitt piano i december förra året och spelade lite och tänkte på hur det kan kännas mer tomt och ensamt med en stilla natt, än något fint och fridfullt. Så då utgick jag från den frasen, använde den och andra klassiska julsångsfraser, för att försöka illustrera hur ensam julen också kan kännas.

Hur firar du själv jul i år?

Själva julafton firar jag med min pappa, syster och morbror hemma i Malmö. I övrigt tänker jag mysa loss med massa film, gå o äta lussebullar på kafé och hänga med min kæreste och min familj.

Feivel
@FacebookFå ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.