Dags för lite julmys här i bloggen – och just jul gillar jag ju väldigt mycket.
Det är Feivel som gjort en tolkning av en av våra mest klassiska jullåtar Still natt, och här gjort om den till sin egna. Framförallt har hon tagit låten in i 2000-talet i känslan med en text som verkligen berör.
Jag bad Feivel svara på en knippe frågor om julen och låten, som du kan läsa här.

DOLBY ATMOS

Vad är det bästa med julen?

Adventstiden! Hela december och allt mys och pyssel inför julafton. Jag tycker mer om uppladdningen inför jul än själva julafton. Älskar att baka, bygga grejer och fixa fint och sånt, så december är en väldigt bra månad för mig. Dessutom är det härligt att det är så mycket fokus på att vara med folk man gillar, mysa och vara snälla mot varandra.

Vilken jullåt är din favorit?

Jul, jul, strålande jul.

Hur mycket mod krävs det att göra en låt som heter Silent night, som inte är DEN versionen?

Jag har nog inte tänkt på att det skulle vara modigt. Men nu när ni säger det fattar jag. Det är ju typ som att gå in framför idoljuryn och sjunga nån Witney Houston– eller Celine Dion-låt. Stora skor att fylla! Ehehe… ja. Hrm. Det kanske var tur att jag skrev låten utan den här frågan väckt i skallen, för då hade det kanske inte blivit nåt!

Berätta, hur kom låten till?

Jag satt vid mitt piano i december förra året och spelade lite och tänkte på hur det kan kännas mer tomt och ensamt med en stilla natt, än något fint och fridfullt. Så då utgick jag från den frasen, använde den och andra klassiska julsångsfraser, för att försöka illustrera hur ensam julen också kan kännas.

Hur firar du själv jul i år?

Själva julafton firar jag med min pappa, syster och morbror hemma i Malmö. I övrigt tänker jag mysa loss med massa film, gå o äta lussebullar på kafé och hänga med min kæreste och min familj.

https://youtu.be/bKer35x8NLc

Feivel
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011