Så Mycket Bättre – Icona Pops dag

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dags för sista ordinarie Så Mycket Bättre. Denna vecka var det Icona Pop som var föremål för att få sina låtar tolkade. Duon som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt, gör i första hand grymma partylåtar för dansgolven, och som fick en enorm hit med singeln I Love It.
Just I Love It och Moneybrothers tolkning…
När jag frågade Mauro Scocco om han kunde tänka sig vara med i Så Mycket Bättre svarade han att han inte var helt bekväm att låtsas le och tycka att en lökig version av hans låtar var bra. Han hade lite mer värdighet än så.
Jag kan tänka mig att Aino och Caroline kände samma när Anders Wendin verkligen slaktade deras största hit till något garage-rockigt och verkligen helt olyssningsbart. Grattis alla, programmet har nått en ny all time low.

Fast ska jag vara ärlig så tyckte jag ingen gjorde ett superbra jobb denna veckan.
Eric Saade försöker göra en somrig ballad-aktig version av We got the World som känns väldigt malplacerad. Om att leva livet för stunden och festa funkar inte riktigt i gungtakt. Hela innebörden av låten liksom dör.

Inte ens Sabina Ddumba fick till det ordentligt denna veckan. Det starkaste kortet av dem alla gör en ganska platt tolkning av Brightside. Även om den urbaniserats lite och fått ett rap-parti.

Ska jag vara ärlig så är den ena tolkningen jag tar med mig från denna vecka Uno Svenningssons tolkning av Manners som här hette Ingen är som jag. Visst, den är inte heller uppe hos de tidigare veckorna. Men i denna skara så är det den bästa, som liksom håller sig lyssningsbar och rolig.

Ingen vidare bra musikvecka från Gotland denna vecka. Tyvärr. Icona Pop är ju ändå en bra hitmaskin, men kanske så att de bara inte funkar att tolka på vettigt sätt. Jag vet inte. Detta blev i alla fall inget lysande avslut på de ordinarie veckorna.       
    Bli en pop-hjälte!
Genom Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik, så fler kan upptäckas i bloggen.
-Tack så mycket!

Become a Patron!

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.