Tomas Andersson Wij har ju imponerat en hel del på mig under säsongens Så Mycket Bättre. Hans låtar har ofta varit behagligt elektrofierade och han har skapat en känsla på låtarna som varit som handen i handsken för mig.
Nu är det dags för de andra att tolka hans låtar.

Nordiska Favoriter

Den som fick hela internet att explodera var Kikki Danielssons vemodiga ballad-tolkning av Tomas annars så poppiga Hälsingland. Helt klart en fin version an låten, som jag kan tänka mig politiker i landskapet kommer använda som någon form av landskapssång. De borde om inte betala stor summa för den fina reklamen för landskapet. Turistnäringen gnuggar nu händerna och borde ju använda låten i en snygg reklamfilm om området uppe i norr.

Den som dock imponerade lite mer på mig personligen var Eric Saades tolkning av Där får jag andas ut, som här ändrats till ”du” istället för ”jag”.
Originalet låter som en psalm eller något som framförs i en frikyrka, medan Eric gör den till en direkt och enkel poplåt, som här tillägnats hans bortgångna morfar. Det behöver inte vara svårare än så för att skapa något fint som sticker ut.

Sedan är det ju än en gång svårt att inte bli imponerad av Sabina Ddumba. Som med sin souliga 60-tals / Winehouse-doftande tolkning av Orden i vinden gör om enkel gitarrbasserad vispop till något med mer attityd och tryck. Som sagt: Sabina har verkligen varit regenten av Så Mycket Bättre 2017.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011