Premiär i Being Blogged NY
Idag är det fin-fin premiär här hos Popmuzik.
Det är Karlstads-kvartetten Northlight som bjuder på videon till den arenadoftande indiepopsingeln Everlasting Sun.

POPMUZIK LOVER 2

Bandet berättar lite om hur Everlasting Sun kom till:

”Det började med ett riff som Fredrik (gitarrist) visade för oss under ett rep någon gång tidigt 2016. Vi kom fram till en helt ok version av låten ganska snabbt som vi körde på i ett par månader, men nånstans kände vi ändå att det saknades nått. Våran trummis kunde inte vara med ett rep under hösten så Victor (sångare) tog tillfälligt över trumpinnarna som en, snällt uttryckt, väldigt medioker stand-in. På nått sätt dock lyckades han tillslut få fram ett lite halv konstigt beat som faktiskt lät ganska bra. Per (basist) kom sen nästan direkt på en helt ny bassline till kompet, Fredrik hittade en ny melodisk gitarr till verserna, strukturen slängdes om lite och voilà, plötsligt lät det mycket mer som vi ville!”

För dig som vill veta vad låten handlar om, så berättar de även det här:

”Som alltid är det upp till lyssnaren att avgöra vad den handlar om, men för oss handlar den om att sakna någon. Inte på ett negativt sätt, alltså inte en ständig saknad som aldrig mättas. Tvärtom handlar den för oss om en slags positiv saknad, ett bevis på hur mycket man bryr sig om någon, hur viktig den personen är för en. Lite mer specifikt är texten skriven med känslan av att befinna sig på två helt olika delar av jorden, om att vara separerad geografiskt från någon och känslan av att bara vilja flyga, segla, ro, springa, simma eller på ett eller annat sätt ta sig dit. Om en person som är lika viktig för en själv som solen är för mänskligheten. Största komplimangen vi skulle kunna få för låten vore om den gjorde någons dag, någonstans lite bättre och påminde den personen, inte om hur ont det kan göra att sakna någon, utan om hur mycket han eller hon betyder för en. Det vore helt fantastiskt!”

Men nu är det dags för videon! -Ja, jag vet att du längtat. Efter videon kan du även läsa om arbetet bakom produktionen.

”Idén till videon var väldigt enkel, att faktiskt spela in den var mycket svårare. Först och främst behövde vi en roddbåt, enormt tack till Thorsten Born och Skoghalls Båtsällskap för att vi fick låna en! Sen valde vi en passande dag med förutspått fint väder att spela in på och även om det regnade, mer eller mindre hela den dagen, så gav vädret en ganska passande känsla i videon i slutändan. Vad vi sen i princip gjorde var att vi helt enkelt rodde ut i Vänern, ut till en ö där vi gick i land, spelade in några scener, rodde vidare runt ön och sen tillbaks till land. Förutom att det började kännas i skulderbladen efter att ha rott i några timmar var nog den jobbigaste scenen att spela in introscenen. Vattnet i Vänern, i oktober, är nämligen lika kallt som det låter. Fötterna domnade nästan bort efter ett par sekunder, det säger en del när den blöta sanden på stranden är värmande.”

Nothlight
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011