pop

Så Mycket Bättre – Uno Svenningssons dag

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Då var Så Mycket Bättre igång igen.
I år är det Moneybrother, Sabina Ddumba, Eric Saade, Tomas Andersson Wij, Kikki Danielsson, Icona Pop samt Uno Svenningsson som ska berätta om delar ur sina liv och bli tolkade. Först ut var just Freda’-sångaren Svenningsson.
Jag har ju sedan Unos debutalbum som soloartist haft ett svagt öga till honom. Med låtar som Tro på varann tillsammans med Eva Dahlgren, Under ytan och Tid att gå vidare blev han ett starkt inslag inom den svenska poppen. Något han tagit med från sitt då pausade band Freda’.
Alltid spännande att höra folks tolkningar av hans låtar, men det ska även bli väldigt spännande att höra hans tolkningar av de andra låtarna.

Jag måste säga att jag blev positivt överraskad av Kikkis politiska tolkning av Under ytan, som här hette At the border. Nu handlade låten om flyktingar som försöker komma förbi gränserna bort från kriget. Ett politiskt utspel som jag faktiskt trodde Andersson Wij mer skulle stå för.

Tomas gjorde istället en tolkning av Freda’s I en annan del av världen. Borta är 80-tals produktionen och istället får vi en suggestiv, mörk tolkning som enligt mig var kvällens absoluta musikaliska höjdpunkt.

Sedan uppskattade jag Sabina Ddumbas tolkning av låten Vågorna från Unos album I Det Osynliga. Fin sommarpop som i denna tolkning blivit mer av en ballad än den positiva poplåt Uno själv gjorde. Själv hoppas jag att vi bara skrapat på ytan av det vi har att förvänta oss av Ddumba under denna säsong.

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.