Trion Frithiof från Jokkmokk blev en duo och med det var de inte Frithiof längre. Nu heter de istället Tall Blonde, men Frithiof Stenvall är fortfarande frontfiguren som tillsammans med Andreas Larsson släppt singeln I will light up the sea.
Singeln börjar med snyggt och enkelt piano för att sedan sakta bygga till något som doftar både Keane och Coldplays stadium-pop. Med andra ord är det något jag personligen själv går igång på då jag både gillar Keane, Coldplay och de tidiga singlarna med Frithiof.
Till detta får vi en vacker video regisserad av Martin Åhlin och med foto av Olle Sundberg.

Skicka in din musik

Stenvall berättar:

”Låten skrevs för drygt två år sedan och har legat i demohögen rätt länge. Det min pappa och vår producent Tomas Bäcklund Tuneström som låg på och ville ha den som en självklar singel.
Som demo var låttexten extremt flummig, man fattade inget. Vår producent Tomas är benhård med texter och tyckte att den skulle skrivas om. Vi i bandet hade i princip inga idéer på text. Vårt medvetande fastande i något slags I’m The Walrus-tänk. Så vi överlät Tomas och vår gode vän Dennis Kalla att skriva texten.”

Tall Blonde
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011