Detta skulle musikalsikt sätt vara den sämsta vecka sa många.
Visst, det fanns inga Loreen -toppar – men ärligt så var väl förra veckan minst lika bra/ dålig som denna om man bortser från den låten?
Rent krasst så köpte jag två låtar från iTunes denna vecka ( Andreas och Mimi Oh ) och inga från de som åkte ut förra veckan. Antar att det skvallrar om att de som var bra förra veckan gick vidare – och sedan fanns det inga mer att välja på.
Jag och mamma brukar SMSa till varandra varje melodifestival – det är så man gör förutom att man Twittrar som en galing.
Mitt stalltips till henne blev Munther och David – så blev det.

Apple Music

Ulrik Munther hade en bra låt. Det blev ett ganska tråkigt framträdande dock, då kameran mest var fixerad på honom och det hände liksom inte så mycket visuellt.
Antar att det är så Ulrik vill ha det, men det är inte riktigt bra TV.
Då hände det ju till och med mer på scenen och för kamerorna när Sonja Aldén sjöng sin ballad I din himmel.
Top Cats hade en svängig låt, som inte är min påse, men som ände kändes okej att ta till Andra Chansen.
Killarna är snygga och det är många som gillar rockabilly-genren.
Tyvärr gick det ju inte lika bra för Andreas Lundstedt denna gång.
Han hade en snyggt producerad låt (av Le Kids Felix och Märta ), med de där stråkarna vi älskade i Release me med Agnes .
Andreas var snygg på scenen och han har ju lärt sig knulla med kameran ordentligt sedan 1996. Men det blev tyvärr inte roligare än en 7:e plats för honom, tråkigt nog.
Då gick det bättre för de fiolspelande schampodoftande Timoteij .
Tjejernas folkmusik med klubbtakt tog dem till Andra Chansen. Inte en lika stark låt som Kom, men ändå en bra låt att sälja Hits For Kids-plattor med.
Årets ”skräll” skulle då vara att David Lindgren gick vidare.
Han hade en bra Danny -kopia till låt och en fartigt framträdande.
Att det blev en skräll vet jag inte – antar att det blir det om någon inte lika känd person går vidare, eller att journalisterna inte har koll på musiken. Antar att det mer är det sistnämnda – för det är ju inte folket som säger att det är en skräll – vi säger att det är bra.
Själv fick jag dock lite för mycket MUF-känsla över framträdandet. Det är inte så coolt att dansa i kostym.
Då var det nog en större ”skräll” att Thomas DiLeva inte gick vidare med sin Coldplay -låt.
Inte för att jag sörjer för det, men musikaliskt var den inte så fruktansvärd som den målats upp. Han är dock tråkigt som fan, men låten var inget fel på.

Vad tyckte jag om själva programmet då?
Jag var inte kompis med det inledande ”pojkbandsnumret”.
Det kändes trött och tråkigt. Om inget så var stackars Sarah Dawn Finer trött i 10 minuter efter det och svettades stort i TV. Men bortsett från det, så sköter sig tjejerna bra.
Verkar även som man hittat rätt i röstningen i år, där rösterna från första omgången behålls och plusas på med de man får i nästa. Vi har med detta än så länge fått ett starkt startfält i Globen, och jag tror att det kommer fortsätta så ända till final.

Slutligen:
Varför inte sätta Andra Chansen i Göteborg?
Med det kanske man kan göra något större av den deltävlingen, då den kommer i skymundan mellan de fyra delfinalerna och finalen. En större stad kanske skulle kunna piffa till den lite.
Enligt de artiklar man läst om Göteborg som schlagerstad verkar den vara lite schlager i år. (De tycker väl det är roligare och drar in mer pengar med båtmässan). Så varför kasta pärlor åt svin och försöka göra en show här då?
Då tror jag att Jönköping eller Sundsvall hade gett mer än GBG och därför kunde det nog räcka med AC här.
Bara en tanke.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.